IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Спорт
21:46 | 3 август 2024
Обновен: 23:30 | 7 септември 2024

България си гарантира първи медал от олимпийските игри

Натурализираният боксьор Хавиер Ибанес отнесе японец и е на полуфинал

По материала работи: Александър Дечев
България си гарантира първи медал от олимпийските игри

 

България си гарантира първи медал от олимпийските игри в Париж! Хавиер Ибанес се класира за 1/2-финалите в боксовия турнир при мъжете в категория до 57 килограма, побеждавайки Шудай Харада от Япония с единодушно съдийско решение. На 1/2-финалите Ибанес ще се боксира с киргизстанеца Монайрбек Сейтбек Улу.

Хавиер Ибанес започна много силно мача, като опита три удара срещу японеца, които разклатиха 22-годишния опонент на българския боксьор. Последва размяна на удари, при която Ибанес се справи по-добре. 28-годишният Ибанес продължи да доминира и макар Харада да опита няколко удара, българският представител закономерно спечели рунда.

Японецът опита да пласира няколко удара срещу Ибанес, но българският представител бе по-ефективен и ударите срещу главата и тялото на Харада продължиха да валят. Минута преди края на рудна Ибанес отнесе тежък удар, но продължи да доминира над опонента си, чието дишане бе затруднено от ударите на родния представител. По този начин и вторият рунд отиде при Хавиер Ибанес.

Последната част започна със зрелищна размяна на удари, при която Харада бе поразен неколкократно в главата. Постепенно българският представител успокои темпото, но продължи да доминира и да пласира удари в главата на Харака. Така той си гарантира победата в мача, която означаваше, че се класира за 1/2-финалите в категория до 57 килограма и осигури първи медал за България на Олимпийските игри в Париж.

В спор за място на финала Хавиер Ибанес ще се боксира с Монайрбек Сейтбек Улу от Киргизстан, като този мач ще бъде на 8 август, пише dsport!

 

Коментари

Новини Варна