IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
10:15 | 27 юли 2024
Обновен: 19:00 | 7 септември 2024

Варна може да е домакин на престижен турнир по борба

Международното състезание „Дан Колов – Никола Петров“ ще се проведе през януари 2025 година

По материала работи: Слав Велев
Варна може да е домакин на престижен турнир по борба

Снимка: Община Варна

Кметът Благомир Коцев обсъди с представители на Българската федерация по борба възможността Варна да е домакин на престижния Международен турнир по борба „Дан Колов – Никола Петров“. Спортната надпревара се организира ежегодно, но морският град не е бил домакин на проявата повече от 10 години. В срещата в общината участваха президентът на БФ „Борба“ Христо Маринов, председателят на съдийската комисия и член на Управителния съвет към федерацията Милен Марков, както и заместник-кметът Илия Коев, директорът на общинското предприятие „Спорт - Варна“ Юрджан Ахмед и директорът на ресорната дирекция Кристиан Димитров. 

По време на разговорите стана ясно, че се планира Международният турнир „Дан Колов – Никола Петров“ да се проведе през януари 2025 година. Това е един от най-големите турнири в страната и в него традиционно се включват между 500 и 600 участници. Престижният спортен форум ще привлече чуждестранни и местни любители на борбата в морската столица и ще бъде отлична реклама за града през зимния сезон. Организаторите поискаха съдействие за осигуряване на зала „Конгресна“ в Двореца на култура и спорта, както и помещения за тренировки за турнира. Разговорите по темата продължават, като в близките седмици ще бъдат уточнени детайлите около провеждането на спортното събитие. 

Коментари

Новини Варна