IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
10:00 | 19 юли 2024
Обновен: 02:21 | 8 септември 2024

Черно море и ЦСКА 1948 откриват новия сезон

Вижте групата на "Морето" за мача на „Тича“ от 18:45 часа днес

По материала работи: Слав Велев
Черно море и ЦСКА 1948 откриват новия сезон

Снимка: ПФК Черно море

Черно море и ЦСКА 1948 откриват новия сезон в родното първенство. Мачът между двата тима на „Тича“ е днес, 19 юли, от 18:45 часа.

"Моряците" влизат в кампанията след страхотен изминал сезон, в който завоюва сребърните медали. Отборът на Илиан Илиев демонстрира голямо постоянство в изявите си, а пред собствена публика бе почти безпогрешен, като стигна до успехи през сезона и над шампиона Лудогорец, и над столичните грандове Левски и ЦСКА. Закономерно „моряците“ се добраха до евроучастие и през следващата седмица ще се изправят срещу израелския Апоел Беер Шева в първи мач от втори квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите.

Селекцията на Валентин Илиев имаше известни проблеми през целия изминал сезон, но въпреки трудностите и раздялата с ключови футболисти, съумя първо да стигне до бараж, а след това и да надвие в него ЦСКА с 2:0 на Националния стадион, за да си осигури участие в Европа. Подобно на Черно море, „червените“ ще играят във втори предварителен кръг на Лига на конференциите, а там техен съперник е победителят от двойката Малишева (Косово) и Будучност Подгорица (Черна гора).

И двата отбора се разделиха с основни футболисти през лятото. Черно море беше напуснат от титулярния си страж и български национал Иван Дюлгеров, който пое в посока ЦСКА, докато ЦСКА 1948 вече няма да може да разчита на бразилеца Педриньо, който ще играе в турския Коняспор.

Георги Гинчев ще бъде главен съдия на Черно море – ЦСКА 1948. Негови помощници ще са Милен Арабаджиев и Александър Апостолов, а четвърти арбитър е Мартин Великов. На ВАР ще оперират Валентин Железов и Станимир Илков, а съдийски наблюдател е Николай Петров.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за първия мач от сезон 2024/2025 срещу ЦСКА 1948. От избраниците на наставника на „моряците“ отпаднаха Исмаил Иса, който е наказан и Брено Тейшейра.

Варненци посрещат своя съперник днес, 19 юли от 18:45 часа на стадион „Тича“ във Варна. Цената на билетите за двубоя е 15 лева и ще се продават на касите на стадиона от от 16:15 часа. Билетите могат да бъдат закупени и онлайн в мрежата на Ивентим.

Групата на Черно море: Пламен Илиев, Християн Славков, Цветомир Панов, Живко Атанасов, Виктор Попов, Даниел Димов, Росен Стефанов, Влатко Дробаров, Дани Мартин, Васил Панайотов, Мазир Сула, Берк Бейхан, Николай Костадинов, Николай Златев, Андреяс Калкан, Мартин Милушев, Едгар Пашеко, Начо, В. Василев, Дуду, Уеслен Жуниор.

По-късно вечерта от 21:15, Крумовград посреща Славия на базата в Коматево. Домакините дебютират с нов старши треньор след раздялата със Станислав Генчев, който след силното представяне на тима през изминалата кампания пое Левски. На негово място начело на Крумовград, който игра в първата шестица, застана Атанас Рибарски – бивш наставник на ЦСКА 1948. Отборът трябва да се справя с липсата на Алекс Колев, който се събра с Генчев в Левски.

Коментари

Новини Варна