IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
00:02 | 15 юли 2024
Обновен: 21:45 | 7 септември 2024

Испания е новият европейски шампион по футбол

Иберийците са единствените с четири титли от турнира след 2:1 над Англия

По материала работи: Александър Дечев
Испания е новият европейски шампион по футбол

Испания спечели европейското първенство по футбол, след като победи на финала Англия с 2:1. Шампионатът на Стария континент се проведе в Германия. С това иберийците станаха първият тим, който има четири титли от турнира, изпреварвайки Бундестима, който има три.

В големите герои се превърнаха звездите на баските клубове Атлетик Билбао и Реал Сосиедад – Нико Уилямс и Микел Оярсабал. За англичаните се разписа резервата Коул Палмър. Испанците поведоха в 46-ата минута с мощен диагонален шут на Уилямс. В 73-ата минута влезлият от пейката Палмър с елегантен шут изравни. В 87-ата минута Оярсабал отбеляза за 2:1 и донесе триумфа на Испания.

Тимът на Луис де ла Фуенте спечели и седемте си мача по време на турнира, като според всеобщата оценка игра най-привлекателния футбол в Германия. 

Последният сблъсък между Испания и Англия на големи първенства е от Евро 1996, когато на четвъртфиналите англичаните се наложиха след изпълнение на дузпи.

 

Коментари

Новини Варна