IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
09:00 | 13 юли 2024
Обновен: 02:34 | 8 септември 2024

Събират материали за изложба "130 години футбол във Варна"

От музея призовават клубове и фенове да предоставят предмети

По материала работи: Александър Дечев
Събират материали за изложба "130 години футбол във Варна"

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година.

Времето за събиране на артикулите започва от 15.07. и ще продължи до 26.07. Събирането ще се извършва в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след периода на набавяне.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол", пишат от пресслужбата на музея.

Коментари

Новини Варна