IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
07:53 | 11 юли 2024
Обновен: 02:50 | 8 септември 2024

Англия е на финал на UEFA EURO 24

„Трите лъва” победиха Нидерландия драматично с 2:1 с гол в добавеното време

По материала работи: Слав Велев
Англия е на финал на UEFA EURO 24

Англия стигна до втори пореден финал на Европейско първенство след драматична победа с 2:1 над Нидерландия на „Сигнал Идуна Парк” в Дортмунд.

Така в 40-ия си мач на континентално първенство „Трите лъва”, които не са триумфирали в голям шампионат от брадясалата в историята си титла от световното през 1966-а, се класираха за втори пореден финал след 2020-а, когато в решителния сблъсък загубиха с 2:3 след дузпи от Италия.

Чави Симонс откри в 7-ата минута за „лалетата” и даде надежда на хората от Ниската земя, че това няма да бъде просто 4-ият им загубен полуфинал на европейско, а отваря врата към финал и евентуален римейк на 1988-а, когато точно тук, в Германия, заслужиха короната на Стария континент. Не така обаче мислеха момчетата на мистър Южновратов (точно това означава фамилията на английския селекционер Гарет Саутгейт). В 18-ата минута капитанът Хари Кейн бе точен от дузпа, изравнявайки и резултата, и постижението на великия си предшественик Алън Шиърър по голове на европейско, Двамата вече са с по 7. Човекът, пък който смени Кейн в 81-вата – Оли Уоткинс, направи 2:1 в последните секунди на добавеното време.

Англия ще опитат да вдигнат за първи път трофея „Анри Делоне” след спор с 3-кратния му носител Испания в неделя в Берлин от 22 часа.

Коментари

Новини Варна