Варна 20°
fallback
Спорт
07:52 | 7 юли 2024
Обновен: 18:42 | 5 октомври 2024

Нидерландия и Англия са на полуфинал на UEFA EURO 2024

"Лалетата" сътвориха обрат срещу Турция, "Трите лъва" сразиха Швейцария с дузпи

По материала работи: Слав Велев

Нидерландия и Англия са на полуфинал на UEFA EURO 2024.

Нидерландия победи Турция с 2:1 в двубой от 1/4-финалите на UEFA EURO 2024. Попадението за нашата съседка бе дело на Самет Акайдън, а през втората част първо Стефан де Врай изравни, а след това Коди Гакпо направи пълния обрат, за да осигури участие на полуфинал на "лалетата". Двубоят бе интересен, като Нидерландия имаше предимство, особено във владението на топката, но през първата част не успя да покаже достатъчно в атакуващ план. През второто полувреме тимът на Роналд Куман натисна значително и логичното се случи. Така Нидерландия се изправя на полуфинал срещу Англия.

Националният отбор на Англия изстрада максимално класирането си към полуфиналите на UEFA EURO 2024. След като тимът на Гарет Саутгейт категорично не убеждава от старта на надпреварата с представянето и играта си, то „трите лъва“ пребориха на 1/4-финалите Швейцария след изпълнение на дузпи, след като в редовното време мачът в Дюселдорф завърши при резултат 1:1.

В редовното време Бреел Емболо откри резултата за „кръстоносците“ четвърт час преди края на срещата, но в 80-ата минута къс магия от Букайо Сака изравни резултата за англичаните и на практика прати мача в продължения. В тях двата отбора играеха по-изчаквателно и треньорите трябваше да правят промени, след като Хари Кейн се контузи, а на негово място се появи Гарет Саутгейт, докато Мурат Якин пусна в игра Джердан Шакири.

Шакири беше деен при дузпите и се разписа, ала пропуск в началото на Мануел Аканджи даде превес на британците. Англия беше безупречен при наказателни удари и реализира всичките си изпълнения, като заветната беше вкарана от Трент-Александър Арнолд от Ливърпул, който също се появи от резервната скамейка.

Така, Англия е на полуфинал за пореден път в последните осем години на световни футболни форуми, като там селекцията ще очаква победителя от Турция и Нидерландия.

Автор на статията:
Слав Велев
UEFA EURO 2024 Евро 24 полуфинал спорт новини футбол Нидерландия и Англия Нидерландия Турция Англия Швейцария резултати резултати евро 24
0 коментара
fallback
fallback