IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Спорт
15:30 | 1 юли 2024
Обновен: 05:16 | 3 юли 2024

Силен старт за Григор Димитров на "Уимбълдън"

Българинът отвя сърбин за час и 40 минути

По материала работи: Александър Дечев
Силен старт за Григор Димитров на "Уимбълдън"

Кадър: Евроспорт

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с убедителна победа на "Уимбълдън", след като спечели с 6:3, 6:4, 7:5 срещу Душан Лайович за един час и четиридесет и пет минути.

Димитров, който през миналата година достигна до четвъртия кръг на турнира в Лондон, нямаше особено затруднения в мача, като това важеше с пълна сила за първите два сета. В тях първата ракета на България започна с преднина съответно от 3:0 и 2:0 гейма и не позволи на 34-годишния Лайович да се надява на какъвто и да е обрат, пише dsport.

Известни проблеми 33-годишният Димитров имаше чак в третия сет на мача, в който Лайович записа първия си пробив и успя да поведе с 4:1 гейма. Това обаче не смути полуфиналиста в турнира от 2014 година и той изравни при 4:4, а след това направи и нов пробив за 6:5, който му подпечата спечелването на мача.

Българинът ще се изправи в следващата фаза срещу победителя от мача между квалификанта Кристиан Гарин от Чили и китаеца Джери Шан. В трети кръг българинът може да играе със Стан Вавринка или Монфис.

Коментари

Новини Варна