IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
13:30 | 23 юни 2024
Обновен: 18:52 | 3 юли 2024

Томаш: Играчи ни искат по 2-3 пъти повече пари от предишните си отбори

Влезли сме в контакт с поне 20 човека за седмица, твърди треньорът на Спартак

По материала работи: Слав Велев
Томаш: Играчи ни искат по 2-3 пъти повече пари от предишните си отбори

Старши треньорът на Спартак Варна Александър Томаш сподели впечатленията си от победата с 1:0 над Добруджа в приятелски мач.

„В момента имаме двама нови. Обръщаме внимание на школата, но никой няма да получи нищо даром и трябва да си го заслужи. Видях много негативи и те ще го разберат от мен през седмицата. Има и позитивни неща, но трябва да работят“, започна Томаш, пище dsport.

Той коментира селекцията на тима, който спечели промоция в елита: „Откъде е ясно, че ще дойдат нови? Аз и екипът ми не знам колко футболисти гледахме тази седмица, може би сме влезли в контакт с 20 човека. Има нещо странно – тези 20 човека си мислят, че тук е някаква мина. Футболист, който в Х отбор е взимал едни пари, ми иска 2-3 пъти повече и това спъва селекцията, но аз говорих с президента. Не трябва да се огъваме. Не искам да има голяма разлика в заплащането, но този процес ще бъде по-труден, първите 6 месеца ще бъдат по-трудни. Когато покажем, че търсим проект, нещо за развитие, краткосрочни финансови постъпления за някои футболисти. Аз съм учуден и огорчен. Да, парите са много важни за всеки един, но в крайна сметка, опитваме се да направим футболен проект, който да се развие и да покаже, че когато се структурира един клуб правилно, нещата може да се случат правилно, а не от днес за вчера няма как. Аз съм разочарован от селекцията в момента, но това се дължи на сумите, които искат футболистите“.

Относно Антонио Вутов, треньорът на „соколите“ обясни защо не е играл: „Абсолютно, действаме по каналния ред, да направим така, че той да е напълно готов за първата контролна среща, в която ще играе“.

„Пред вас не се притеснявам, елате в 11-12-1 през нощта, за да видите как говорим в клуба“, каза още Томаш.

„Може би тотално само към чужденци се насочваме, но и там е трудно, защото чужденец с нужното самочувствие отваря в интернет и вижда, че Спартак Варна е бил в Б група. Не е лесно, това, с което сме се захванали. Надявам се собственикът, хората около него и привържениците на Спартак да са наясно, че аз и екипът ми работим денонощно“, допълни Томаш за това, какви футболисти ще се опитат да привлекат в клуба.

Наставникът говори и конкретно за двамата нови – Мартин Величков и Антонио Вутов:„Величков беше на проби при нас в Локомотив Пловдив преди една година. Бяхме го харесали, млад български вратар за развитие. Това не е вратар, който веднага застава и е номер 1. Ние трябва да го създадем. Антонио Вутов го исках, още докато бях треньор в Берое, той беше в Италия. Футболист, който умее да играе футбол. Той една година не игра и съм убеден, че ще бъде гладен. Гладен да възвърне формата си, защото е добър футболист, има футболна интелигентност. Ще му трябва време, но по най-бързият начин трябва да се адаптира. Това е на този етап, ще дам един пример – футболист, който в България получава едни пари, не два пъти повече, а отгоре иска. Аз го искам този футболист, но не мога да изнудвам президента“.

„Аз съм се насочил, но ми е трудно. Не е една банка, при която да вземаме и да даваме. Клубът е преди всеки един“, завърши Александър Томаш.

Коментари

Новини Варна