IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Спорт
19:43 | 12 юни 2024
Обновен: 02:09 | 26 септември 2024

Черно море започна лятна подготовка с 20 футболисти

Илиан Илиев: Чакаме халф и двама офанзивни играчи

По материала работи: Слав Велев
Черно море започна лятна подготовка с 20 футболисти

Черно море започна лятната си подготовка в сряда следобед. „Моряците“ проведоха първата си тренировка на клубния стадион „Тича“, а в нея се включиха 20 футболисти. Сред тях бяха и трима от юноши от дублиращия тим на варненци. Това са Пламен Аршев, Георги Венциславов и Константин Грахльов. В заниманието участва и първото ново попълнение – вратарят Пламен Илиев.

Треньорът Илиан Илиев даде по-дълга почивка на националите от представителния тим. Те ще се присъединят към подготовката на 17-и юни. Очаква се Билал Бари да се присъедини към тима в събота (15.06). Утре с отбора ще започнат младежките национали Николай Златен и Берк Бейхан.

Първата контрола е с Фарул на 21 юни в Констанца. На 23-ти Илиан Илиев и компания отиват на лагер в Тетевен, където ще останат до 5 юли.

На 25-и „моряците“ срещат тима на Ботев Пловдив, а на 27-и ще мерят сили с Ботев Враца. На 3 юли пък е планирана контрола с Левски.

След завръщането си във Варна Черно море ще изиграе две контроли в един ден. На 10-и съперници ще са Дунав Русе и Фратрия. Последната проверка ще е срещу тима на Добруджа 13 юли.

Контроли:
21 юни – Черно море – Фарул
25 юни – Черно море – Ботев Пловдив
27 юни – Черно море – Ботев Враца
3 юли – Черно море – Левски
10 юли Черно море – Дунав Русе, Черно море – Фратрия
13юли Черно море – Добруджа

Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори пред медиите преди първото занимание на „моряците“ от лятната подготовка.

„Знаете, че искахме да продължим с Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Атанас Илиев, но тримата обявиха, че имат желание, но искат да чакат за чужбина. Мисля, че Пабло Гарсия дори е подписал някъде. Билал Бари идва в събота и започва с нас, докато Илиан Илиев – младши се прибира в Аполон, има договор“, каза специалистът.

Илиев обяви, че треньорският щаб иска да вземе един халф. Брено Тейшейра започва подготовка, надяваме Уеслен Жуниор до лагера да започне да тренира с отбора, обясни наставникът и допълни, че в понеделник трябва да му махнат конците от челюстта.

„Чакаме халф и двама офанзивни играчи. Преотстъпеният Велислав Василев се връща в отбора. Групата – заедно с връщащите се от националните отбори ставаме малко повече, със сигурност ще има освободени хора или преотстъпени, но на този етап нека да видим какво ще вземем. Имаме разговори с няколко футболисти, но не става бързо“, коментира Илиан Илиев.

Запитан кога очаква Брено Тейшера да се завърне Илиев посочи, че кръстна връзка е специфична контузия, някои се връщат много бързо, други не толкова бързо. Така че да не бързаме с прогнозите за него и за Уеслен Жуниор, каза специалистът.

В отговор на въпрос не е ли малко почивката за него Илиан Илиев каза с усмивка, че щом сме приели значи са заели за тези неща и не трябва да се оплакват.

Коментари

Новини Варна