IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
15:45 | 11 юни 2024
Обновен: 16:23 | 5 юли 2024

12 варненски състезателя по кикбокс тръгват за Световната купа в Будапеща

За първи местен клуб изпраща толкова много бойци в трите стила на ринга

По материала работи: Слав Велев
12 варненски състезателя по кикбокс тръгват за Световната купа в Будапеща

Общо дванадесет състезателя изпраща варненския клуб по кикбокс и муай тай "Вокил" на ринг в цялата страна за 2023 г. Те ще бъдат част от националния отбор по кикбокс, който ще се яви на двадесет и деветото издание на най-старата и престижна световна купа по кикбокс в Будапеща Унгария. 

За първи варненски клуб по кикбокс изпраща толкова много състезатели в трите стила на ринга.

Отборът ще отпътува за гр. София на 12.06.2024 г. рано сутринта, за да може да се присъедини към огромната група от 136 състезателя с организиран транспорт от федерацията. 

Това е състава с имената на момчетата и момичетата, които ще защитават честта на град Варна на и България:

1. Георги Димов
2. Виктор Ненков
3. Виктор Михалев
4. Виктор Илиев
5. Кристиян Димитров
6. Венцислав Кондов
7. Ясен Бирсен
8. Николай Димитров
9. Али Юзеир
10. Теодора Тодорова
11. Преслав Георгиев
12. Методи Георгиев

"Доволен съм, че треньорския екип в лицето на Петър Петров и Димитър Георгиев успяха да подготвят отбора. Всеки един от тях е ставал шампион в България, а някои от тях вече са настоящи Европейски шампиони и носители на Европейски и Световни купи. Благодарим на спонсорите си, че се отзоваха, защото все още нямаме получено финансиране от Общината и държавата. Инвестирахме много време и средства, за да създадем този отбор,смятам, че ще се представят достойно и ще бъдат уважени когато се върнат. Това е нашата последна генерална репетиция преди Световното първенство за кадети в края на месец август", каза председателят на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който е и председател на СК "Вокил".
 
По програма на събитието на 13.07 (четвъртък) всички участници ще преминат медицински преглед и контролно мерене на килограмите, а в петък започват квалификациите. В събота и неделя са разпределени финалите.

Коментари

Новини Варна