IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
14:40 | 9 юни 2024
Обновен: 15:22 | 19 септември 2024

Служебна загуба грози варненски ватерполисти

Причината – в зоната на събитието присъства лице, което е наказано от федерацията и няма право на това

По материала работи: Слав Велев
Служебна загуба грози варненски ватерполисти

Служебна загуба грози отбора на „Комодор” (Варна). През уикенда ватерполистите трябваше да играят двубой от последния 10 кръг от държавното първенство по водна топка в група „Елит” при мъжете срещу съгражданите си от „Черно море”.

Срещата на плувен комплекс „Приморски” бе прекратена от съдията. Причината – в зоната на събитието присъства лице, което е наказано от федерацията и няма право на това.

„Имаше лице, което е санкционирано от федерацията и не бива да присъства в зоната на спортното събитие. Но въпреки това то бе там. Това наложи съдийката на мача да го прекрати. Сега ние като домакини може би ще понесем служебна загуба – така е по наредба. Предстои заседание на Дисциплинарната комисия към Българска федерация водна топка, която ще излезе с официално становище. Вторият мач, който трябваше да се играе след нашия – между отборите на „Аква спорт” и „КПС – Варна”, също не се състоя. Съдията не свири и него, отново по същите причини”, коментира старши треньорът на комодорци Николай Николов – Майката.

Същевременно 15-годишните ватерполисти на „Комодор” претърпяха загуба като гости от отбора на „Арена – Бургас” – 17:19.

„Този мач не беше от определящо значение за класирането на нашия отбор във финалната четворка. Завършваме на трето място с 15 т. и най-вероятно ще играем полуфинален плейоф с втория – „Нептун” (Бургас).

Финалната четворка в тази възраст допълват лидерът КПС „Варна”, следван от „Нептун”, а четвърти е „Арена”.

След 10-ия кръг в група „Елит” при 15-годишните лидер в листата на голмайсторите е ватерполистът на „Комодор” Стефан Димитров. Топстрелецът в U 15 води убедително в таблицата със забележителен актив от 64 гола.

Коментари

Новини Варна