Варна 18°
fallback
Спорт
07:46 | 30 май 2024
Обновен: 15:20 | 24 октомври 2024

Олимпиакос е новият крал на Лигата на конференциите

Гърците с исторически успех с гол в 116-ата минута

По материала работи: Слав Велев

Кадър: Ютюб

Гръцкият Олимпиакос триумфира в Лигата на конференциите, след като в драматичен финал снощи победи Фиорентина с 1:0 след продължения. Голът реализира Аюб Ел Кааби, който бе точен в 116-ата минута на  "ОПАП Арена" - стадиона на АЕК. Това бе първи трофей за отбора от европейските клубни турнири.

Олимпиакос направи своебразен дубъл, защото наскоро ликува с трофея и в Младежката Шампионска лига. Разочарованието за Фиорентина е огромно, след като "виолетовите" загубиха финала в ЛК и през миналия сезон, тогава от Уест Хам. Отборът от Флоренция не успя да донесе второ европейско отличие на Италия през сезона след триумфа на Аталанта в Лига Европа. Все пак, "Ла Виола" има в историята си международен трофей - спечелената през 1961 година КНК.

Европейската кампания на Олимпиакос започна от квалификациите на Лига Европа, където тимът елиминира Генк и Чукарички. В груповата фаза грандът от Пирея завърши на трето място в компанията на Уест Хам, Фрайбург и ТСЦ Бачка Топола, като се прехвърли в Лигата на конференциите. Там отборът отстрани последователно Ференцварош, Макаби (Тел Авив), Фенербахче и Астън Вила. Най-вечатляващ беше обратът срещу Макаби. Олимпиакос загуби първия мач у дома с 1:4, но след това разгроми израелците с 6:1 след продължения.

Фиорентина си осигури участие в Лигата на конференциите след продължения срещу Рапид (Виена), но в груповата фаза нямаше проблеми и финишира на първата позиция пред Ференцварош, Генк и Чукарички - три отбора, победени от Олимпиакос през сезона. В елиминациите на турнира "виолетовите" се справиха последователно с Макаби (Хайфа), Виктория (Пилзен) и Брюж.

 

Автор на статията:
Слав Велев
Олимпиакос Фиорентина Финал Лига на конференциите Лига на конференциите
1 коментара
fallback
fallback