IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
08:00 | 27 септември 2023
Обновен: 07:54 | 17 септември 2024

Черно море победи Ботев (Пл) на "Тича"

"Моряците" остават непобедени и след 11-ия кръг na efbet Лига

По материала работи: Слав Велев
Черно море победи Ботев (Пл) на "Тича"

Снимка: ПФК "Черно море"

Черно море победи Ботев Пловдив. "Моряците" биха с 1:0 и остават непобедени и след 11-ия кръг na efbet Лига.

Варненският тим остава на второто място в класирането с 27 точки в актива си, с една по-малко от "Локомотив" (Пловдив), но "смърфовете" са и с мач по-малко. "Ботев" (Пловдив) остава на 12-а позиция с 9 точки, само на 2 от зоната на изпадащите.

"Черно море" можеше да открие резултата още в първата минута, когато Александър Василев стреля от дистанция, но за късмет на гостите топката се отби в гредата. В 19-ата минута домакините поведоха. Антоан Конте не успя да изчисти топката от наказателното поле и Атанас Илиев се възползва от грешката му и с удар без подготовка вкара за 1:0.

В 25-ата минута Атанас Илиев засече топката с глава след центриране на Александър Василев, но тя премина встрани от вратата на "Ботев". В 35-ата минута Едгар Пашеко можеше да удвои преднината на Черно море. Той получи топката и стреля опасно по диагонал отдясно, но вратарят Даниел Кайзер успя да спаси.

В 47-ата минута вратарят на "Ботев" Даниел Кайзер предотврати сигурен гол след като успя да избие топката след опасен удар на Пабло Гарсия от добра позиция. В 54-ата минута Васил Панайотов засече с плонж топката от непосредствена близост, но за късмет на гостите тя премина встрани от вратата. В 64-ата минута Мазир Сула стреля от повече от 20 метра, но топката премина над вратата на "Ботев".

В 75-ата минута Мазир Сула бе изведен отдясно по атаката на домакините и центрира остро, а Атанас Илиев стреля от воле, но вратарят Даниел Кайзер успя да избие в корнер. В 87-ата минута вратарят на гостите Даниел Кайзер допусна грешка, топката стигна до Влатко Дробаров, който стреля от малък ъгъл, но неточно.

Черно море 1:0 Ботев (Пловдив) 

1:0 Атанас Илиев (19)

Стартовите състави:

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 6. Виктор Попов, 2. Цветомир Панов, 71. Васил Панайотов, 5. Пабло Гарсия, 19. Александър Василев, 23. Едгар Пачеко, 8. Мазир Сула, 9. Атанас Илиев. 

Ботев (Пловдив): 92. Даниел Кайзер, 5. Йонас Там, 9. Мартин Секулич, 10. Ивелин Попов, 15. Джеймс Ето’о, 16. Самюел Акере, 19. Антоан Конте, 20. Антонио Перера, 21. Точукву Нади, 38. Константинос Балоянис, 88. Красиан Колев.

Коментари

Новини Варна