IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Спорт
15:00 | 25 юли 2022
Обновен: 17:30 | 5 юли 2024

Израел спечели Европейсото по хандбал за младежи във Варна

Триумфът дойде след инфарктна победа на финала над Румъния с дузпи - 38:36

По материала работи: Слав Велев
Израел спечели Европейсото по хандбал за младежи във Варна

Снимка: Sportsphotographers

Израел спечели Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна след инфарктна победа на финала над Румъния с дузпи - 38:36 (33:33 в редовното време).

Швейцария извоюва бронзовите медали след успех над Гърция с 26:23.

„Беше много труден мач. Мисля, че играхме добре. Много е сладко да постигнеш хубава победа като тази. Няма съмнение, че първото място е нещо голямо. Много сме щастливи. Страхотен турнир. Не играхме достатъчно добре срещу Литва и Гърция, но знаехме, че трябва да продължаваме напред, въпреки негативните резултати. Направихме го!“, каза след финала треньорът на Израел Евитар Гивон Хасни.

„Първо искам да кажа едно голямо „благодаря“ на Румъния. Те направиха страхотен мач. Независимо какво се случваше, ние държахме главите си бистри и всичко беше наред. Получи се много хубаво състезание. Наистина му се насладихме. Финалът беше труден мач при страхотна атмосфера. Невероятно преживяване“, заяви пък определеният за играч на мача за Израел Навад Кохен.

Логично, емоциите в румънския лагер бяха на другия полюс.

„Не играхме добре в защита и загубихме много топки в нападение. Въпреки това успяхме да стигнем до равенството. Все пак дузпите са лотария. Не се знае какво ще се случи. Искахме първото място, защото то те класира на Европейското първенство, но в крайна сметка това е спорт и ние приемаме сребърните медали. Видях много състезатели, както в моя, така и в другите отбори, които могат да стигнат до най-високите нива на хандбала. Надявам се да ги видим на големите първенства при мъжете“, каза треньорът на Израел Даниел Козмин Анка.

Македония спечели 5-ата позиция на шампионата след победа над Украйна с 26:23, а Люксембург е 7-и след 29:23 над Великобритания.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играха в един град и това е Варна. България бе част от първия турнир.

Коментари

Новини Варна