IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Спорт
14:20 | 26 януари 2022
Обновен: 06:09 | 25 октомври 2024

Бетано от 7Спорт представи най-добрите трансфери под наем

По материала работи: Ставри Таргов
Бетано от 7Спорт представи най-добрите трансфери под наем

Снимка: https://www.freepik.com/

Трансферите под наем са чудесен шанс малките клубове да добавят малко класа към състава си срещу сравнително скромна сума. Те обаче често се казват доста лоши. Нито играчът има достатъчно мотивация да се представя на върха на възможностите си, нито клубът изгаря от желание да развива чужд кадър. И все пак, няколко подобни трансфера се оказаха сериозен трамплин за играчите, а и помогнаха на клубовете да постигнат краткосрочните си цели. Букмейкърът Бетано от 7спорт представи 5-те най-успешни през последните няколко сезона.  

Естествено, тази класация е вдъхновена от трансфера на Фелипе Коутиньо. Той струваше около 150 милиона евро на Барселона, а играта му бе тотален провал. Коу прекара сравнително успешен период под наем в Байерн, но първият му мач с екипа на Астън Вила ни върна към най-силните му години. Ако продължи да се представя на това ниво, каталунците биха могли да измъкнат много над исканите 20 милиона евро за него. Но нека видим и други успешни примери от историята.

5. Дуван Запата – От Сампдория в Аталанта

Италианците наистина обичат сделките под наем. И виждаме защо. След като не успява да се утвърди в състава на Наполи, колумбиецът е пратен под наем в Удинезе и Сампдория. Последните решават да го привлекат за постоянно, но веднага го пращат под наем в Аталанта. Само за два сезона Запата успява да покори Серия А и да вдигне цената си с 23 милиона евро. Въпреки че вече е на 30 години, Дуван вероятно ще продължи кариерата си в някой от европейските грандове. Аталанта пък е един от най-красиво играещите отбори в света и не е изненадващо, че Бетано бг често предвижда много голове в техните мачове. Колумбийският нападател има съществен принос към тези статистики.

4. Мартин Йодегор – от Реал Мадрид в Реал Сосиедад

Той проби толкова рано при мъжете, че се наложи татко му да даде специално разрешение за да бъде включен в компютърната игра „Футбол Мениджър“. Мартин бе привлечен твърде рано в Реал Мадрид и му се наложи да изкара няколко престоя под наем. В Сосиедад обаче, Йодегор показа, че е готов за голям футбол и вдигна цената си с цели 27 милиона евро. Норвежецът помогна на тима за завърши на 6-та позиция и да си гарантира място в Лига Европа. Сега, Йодегор блести с екипа на Арсенал, а Микел Артета е готов на всичко да го привлече за постоянно на „Емирейтс“.

3. Ашраф Хакими – от Реал Мадрид в Борусия Дортмунд

Само за две години в Германия, Хакими извървя пътя от резерва на Реал до световна суперзвезда, което качи цената му с невероятните 44 милиона. Мароканецът е брутално добър в атака, супер стабилен в защита, а освен това и два пъти счупи рекорда на Бундеслигата за най-бърза скорост. Е.. това не бе достатъчно да пробие на „Бернабеу“. Последва успешна година в Интер, а в момента е част от супер състава на ПСЖ, където си партнира с Лео Меси по дясното крило. Нещо повече, Хакими играе доста по-силно от легендарния аржентинец и е с основна заслуга в прогнозата на Betano, че парижани няма как да не си върнат шампионката титла от Лига 1.

2. Лука Йович – от Бенфика в Айнтрахт Франкфурт

Айнтрахт бе близо до първото място с Йович, Себастиан Алер и Анте Ребич в атака. За разлика от по-опитните си партньори, сърбинът бе ново лице за европейския футбол, но остави името си в историята, ставайки най-младият футболист вкарал 5 гола в един мач от Бундеслигата. Йович показа комплексни качества с екипа на „орлите“. Той е силен, технически надарен и с уникален усет към гола.

Йович вдигна цената си с 52 милиона и нямаше как да се върне обратно в Бенфика. Реал Мадрид се намеси и го направи поредния „галактико“.

След труден старт в Испания, Лука отново е под наем във Франкфурт и вече вкара повече голове, отколкото за два сезона в Мадрид.

Килиан Мбапе - от Монако в ПСЖ

Може и да се изненадате, че той е в тази класация. Той обаче бе привлечен под наем, тъй като ПСЖ нямаше право да направи две над 150 милионни придобивки за една година.

Наемът вдигна цената на французина с цели 72 милиона, а след това ПСЖ счупи трансферния рекорд за тийнейджър за да го привлече за постоянно при предварително договорена сделка.

Дори и в конкуренцията на Меси, Мбапе продължава да бъде топ фаворит на Бетано и 7Спорт за голмайстор на Лига 1. Коефициентът му е 2.30, което е страшно перспективно за дългосрочен залог.

Има огромен шанс Килиан да си тръгне, след като договорът му изтича през това лято. Така, той дойде в ПСЖ без пари, след това парижани платиха 169 милиона на Монако, а сега отново може да смени отбора без трансферна сума.

Новини Варна