IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
09:15 | 16 ноември 2021
Обновен: 17:13 | 11 октомври 2024

Гол след гол: Швейцария ни разсипа с 4 попадения и се класира на Мондиала

Нашият отбор, воден от Ясен Петров, не изпълни обещанието си да помогне на италианците

По материала работи: Ставри Таргов
Гол след гол: Швейцария ни разсипа с 4 попадения и се класира на Мондиала

Швейцария победи България с гръмкото 4:0 в Люцерн в последната среща за двата отбора от световните квалификации в Група "C", за първенството в Катар през следващата година.

Домакините изпълниха заканата си и атакуваха като освирепели през целия мач, а победата им бе достатъчна да се класират като първи в групата, задминавайки Италия.

Скуадрата игра шокиращо слабо в Северна Ирландия, където мачът завърши наравно 0:0 и това означава, че ще играе бараж.

За последно Гърция стана европейски шампион през 2004-а и пропусна Световното две години по-късно, а сега тази участ застрашава отбора на Роберто Манчини.

Нашият отбор, воден от Ясен Петров, не изпълни обещанието си да помогне на италианците и да натрупа актив за реномето си, въпреки че изигра прилично първо полувреме. В него не допуснахме гол, а само един удар в гредата от домакините.

През второто обаче тимът на Мурат Якин откри рано и после ни прегази, търсейки още и още. Реализира още две попадения, други две бяха отменени заради засада, а гредата ни спаси още веднъж. На моменти в един период от 50-ата до 75-ата минута изглеждаше, че всяка атака на домакините ще е голова.

Швейцария бе пълен господар на терена и отправи над 20 удара, както и изпълни 18 корнера, докато нашият отбор имаше само един шут и то много неточен.

Така заслужено съперникът се класира на петото си поредно Световно първенство под бурната радост на публиката, която не спря да ги подкрепя цял мач.

За втори път България отнесе тежка загуба от Швейцария след 1:3 в София през март, когато допуснахме три гола в първите 13 минути. Националите ни завършват квалификационната група на четвъртата позиция с актив от осем точки - две победи, две равенства и четири загуби.

В началото на срещата направи впечатление, че българският отбор е изнесен напред и няма намерение само да се защитава, но това предположение бързо бе опровергано. Първият удар в срещата бе на Рубен Варгас и топката мина над вратата.

Варгас бе най-активният играч на домакините в началните минути и в десетата отправи втория си удар, след като финтира Иван Турицов. Изпълнението му по земя не затрудни Иван Караджов. Ситуацията се повтори и в 17-ата минута, за второ спасяване на родния страж. Съперничеството между Турицов и Варгас продължи да е трудно за българина и секунди по-късно той получи жълт картон.

В 24-ата минута Швейцария получи перфектен шанс. Марио Гавранович получи непокрит в наказателното поле, но стреля право в тялото на Караджов. Малко след това Варгас отправи третия си пореден лек удар по земя в тялото на стража ни.

Първият шут към отсрещната врата дойде в 32-ата минута, когато Атанас Илиев пробва късмета си от далечна дистанция, но стреля много над вратата.
Следващите опасности пред вратата на България бяха няколко последователни корнера и неточен удар на Закария по земя. Родната отбрана обаче се справяше достатъчно добре, а времето за съперника течеше бързо.

В самия край на полувремето техничен удар на Ноа Окафор срещна гредата и топката се разходи по гол линията, но не влезе във вратата. Голям късмет за нашите национали.

Второто полувреме започна вихрено за домакините и логичното се случи в 48-ата минута. Шакири, който изигра своя мач №100 с националната фланелка, получи в наказателното поле и центрира меко, като Окафор засече с глава от много близка дистанция. Българската отбрана проспа ситуацията.

В 55-ата минута Швейцария отново уцели рамката на вратата. Шакири получи за пореден път обезпокояван в наказателното поле и стреля, но го спря страничния стълб.

Само минута по-късно резултатът стана 2:0. Варгас най-после намери головия и удар. Той получи далечно подаване и бе спрян от Велковски, но за кратко. Крилото получи асистенция от Гавранович и не пощади Караджов.

В 64-ата минута "кръстоносците" стигнаха до трети гол, но той бе отменен. Гавранович получи перфектен пас в наказателното поле и реализира с едно докосване. Останаха сериозни съмнения за засада и ВАР ги потвърди. Секунди след това домакините поискаха и дузпа за игра с ръка на Кристиан Димитров, но такава правилно не бе отсъдена.

В 69-ата минута още един гол за Швейцария бе отменен. Резервата Итен получи от Шакири и вкара сам срещу вратаря, но отново имаше засада. Той обаче се поправи три минути по-късно. Устремът продължи и Седрик Итен бе точен с глава, надскачайки Кристиан Димитров след центриране от десния фланг на Ренато Щефен.

В първата минута на добавеното време от общо осем заради контузия на Неделев Ремо Фройлер направи резултата 4:0. Той реализира с удар от границата на наказателното поле след поредния находчив пас на Шакири, съобщава corner.dir.bg.

Коментари

Новини Варна