IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
16:15 | 26 септември 2021
Обновен: 17:43 | 7 септември 2024

Ицо плака за Туньо на юбилея на Марица

Футболният клуб от Пловдив празнува тази неделя своя 100-годишен юбилей с мач между ветерани

По материала работи: Слав Велев
Ицо плака за Туньо на юбилея на Марица

Снимка: Монитор

Футболен клуб „Марица 1921“ празнува тази неделя своя 100-годишен юбилей с мач между ветерани на клуба и отбор, съставен от пловдивски футболни звезди. Стадионът в квартал „Кършияка“ се оказа малък, за да побере всички фенове както на футболния клуб, така и на звездата Христо Стоичков, предаде "Монитор".

В отбора на жълтите, тоест – на бивши футболисти-легенди на „Марица 1921“, бе великият Христо Стоичков – Камата. На третата минута от двубоя организаторите спряха играта, за да почетат паметта на починалия през 2016 г. Трифон Иванов. Стоичков сведе глава в минута мълчание и заплака, видяха стотиците зрители на стадиона.

Камата започва своята футболна кариера именно от този стадион в пловдивския квартал „Кършияка“. Именно заради това Стоичков в неделя дойде отново в Пловдив, за да уважи своя първи футболен клуб. Камата влезе в отбора на футболните легенди на клуба, в който бяха и Александър Александров,  Запрян Раков, Румен Христов, Красимир Димитров и други известни футболисти. В приятелски мач те се изправиха срещу тима на Пловдив в състав Георги Иванов – Гонзо, Дончо Донев, Александър Тунчев и други. В полувремето на емблематичния мач от ПФК „Марица 1921“ наградиха свои известни спортисти. Легендарната осмица раздаде своята книга на юношите на футболния клуб. След това Стоичков награди с плакети хората, които са му помагали в миналото и футболния клуб.

Въпреки зорката охрана на стадиона и особено около Камата, мнозина все пак успяха да се снимат и да вземат автограф от Христо Стоичков. Той не отказваше абсолютно на никой да се снимат заедно и обръщаше специално внимание на децата.

Преди мача между легендите на „Марица“ и тима на пловдивските футболни звезди на терена се срещнаха две от юношеските формации на клуба.

С празника клубът изказа своята признателност към легендите си – бивши футболисти, треньори, деятели, които получиха индивидуални почетни знаци. Входът за вековния юбилей на маринчани бе свободен.

Коментари

Новини Варна