IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
11:00 | 29 август 2021
Обновен: 07:40 | 19 октомври 2024

С 10 души "Челси" изкара равен с "Ливърпул"

Сините от Лондон играха цяло полувреме с човек по-малко

По материала работи: Ставри Таргов
С 10 души "Челси" изкара равен с "Ливърпул"

Ливърпул и Челси завършиха 1:1 в мач от 3-тия кръг на английското футболно първенство. Гостите играха с човек по-малко цяло полувреме, но въпреки това успяха да си тръгнат с точка от „Анфийлд“.

Кай Хаверц даде аванс на Челси в 22-та минута, когато засече с глава центриране на Рийс Джеймс от ъглов удар. Именно младият английски национал бе изгонен в края на полувремето, когато игра с ръка пред голлинията след удар на Жота. Първоначално реферът не изгони Джеймс, но след преглеждане на ситуацията с ВАР извади червен картон на защитника и свири дузпа за Ливърпул.

Мохамед Салах реализира хладнокръвно от бялата точка, пращайки Едуар Менди в обратния ъгъл, за да изравни резултата. След почивката Ливърпул натисна, но Менди направи страхотен мач и не позволи топката да мине в мрежата му.

Салах, Ван Дайк и Фабиньо имаха възможност да вкарат втори гол за Ливърпул. За гостите пък шансове се откриха пред Ромелу Лукаку и Матео Ковачич, но и те не успяха да реализират.

Така двата отбора прекъснаха перфектния си старт и с актив от 7 точки след три кръга делят 2-3-то място. Ливърпул и Челси имат дори една и съща голова разлика – 6:1. Лидер е Уест Хем също със 7 точки, но с голова разлика 10:5, а Евертън е 4-ти също с две победи и равенство от началото на сезона, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна