IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
14:45 | 21 февруари 2021
Обновен: 11:17 | 27 октомври 2024

Класирахме се за Европейското по баскетбол

Това стана след 10-годишна пауза

По материала работи: Ставри Таргов
Класирахме се за Европейското по баскетбол

Мъжкият ни национален отбор по баскетбол се класира за на европейско първенство догодина след десет години пауза. Това стана след изключително драматичен мач на турнира в Рига срещу състава на домакините – 66:65 т.

Така българите си гарантираха третото място в осма група, което дава виза за шампионата през 2022-а, който ще бъде в 4 държави – Чехия, Грузия, Италия и Германия.

В другия двубой в Рига тимът на Босна и Херцеговина надигра Гърция с 84:69 т. В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последна среща от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове са без значение за крайното класиране.

Двубоят бе изпълнен с много обрати, като националите ни наваксаха двуцифрен пасив. В края на срещата успехът бе въпрос на секунди, като и двата дима имаха шанса да спечелят. Съдбата реши това да е българският отбор, предава БНР.

Американецът с български с паспорт Дий Бост бе най-резултатен за успеха с 18 точки, 15 т. вкара Павлин Иванов, Димитър Димитров има 12, а с 11 е Чавдар Костов. За Латвия звездата на Химки - Янис Тима, вкара 14 точки, Марекс Мейерс и Айгарс Шкеле имат по 11.

 

Още спортни новини на Gol.bg

Коментари

Новини Варна