Варна 12°
fallback
Спорт
12:47 | 28 януари 2015
Обновен: 07:43 | 23 октомври 2024

“Баските” гостуват в Русе за “Купа България”

Теглиха жребия за волейболния турнир

По материала работи: Борис Проданов

Първенецът на Висшата лига – “Тетевен Волей” (Тетевен) се изправя срещу ЦСКА в първи кръг на Купата на България по волейбол при мъжете. Това отреди жребият, като тетевенци, които нямат загуба до сега във втората ни група и ще атакуват място в Елита ще бъдат домакини на “армейците”.

“Черно море – БАСК” (Варна) обаче гостува на “Дунав” в Русе в тази фаза на надпреварата. Общо 14 отбора започват битката в първия кръг на надпреварата, като това са 9 тима от Висшата лига и последните 5 от Суперлигата. Регламентът предвижда да се играе по един мач, като домакин е по-ниско стоящият отбор в групата. При среща на 2 отбора от една група се тегли жребий за домакинство.

За разлика от други години, в които са стартирали и тимове от третия ешелон, в тазгодишното издание на турнира ще спорят само отборите от Суперлигата и Висшата лига. Всички състави от първата ни група участват задължително, а клубовете от втората група – по желание.

Още три местни дербита ще има на старта на надпреварата. Фортуна противопостави и последните два тима от Суперлигата – “Левски Бол” (София) и “Миньор” (Перник). Домакини ще бъдат “сините”, а сблъсъкът се очертава да бъде много интересен.

Двубоите от І кръг ще бъдат на 10 и 11 февруари.

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback