IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
10:45 | 21 януари 2015
Обновен: 23:09 | 17 октомври 2024

10 „слонове” устискаха равен срещу Гвинея

Мали и Камерун също не се победиха

По материала работи: Борис Проданов
"Слоновете" не успяха да стъпчат гвинейците, които се оказаха препъни камък

Един от фаворитите в турнира за Купата на африканските нации – Кот Д’Ивоар не започна убедително участието си в надпреварата, като стигна само до равенство 1:1 срещу Гвинея в първия си мач от група “D”. В 36-ата минута защитата на „слоновете” заспа и позволи на Мохамед Ятар да открие резултата в полза на гвинейците, а главния виновник бе Коло Туре. Положението на котдивоарци стана още по-тежко в 58-ата минута, когато Жервиньо удари противников футболист без топка и рефера му посочи пътя към съблекалните с червен картон в ръката. Въпреки глупостта на нападателя, „слоновете” се докопаха до точката с гол на Сейду Думбия в 72-ата минута. 

Другия мач от групата между Мали и Камерун също завърши 1:1. Ятабаре даде аванс на Мали в 71-ата минута, когато успя да преодолее стража на камерунците от малък ъгъл, а в 84-ата минута Ойонго извани, след страхотен самостоятелен пробив. В края Ятабаре отново се разписа за малийците, но се радваше, до момента в който видя, че страничния съдия бе вдигнал флага за засада. 

 

 

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна