IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
20:55 | 20 януари 2015
Обновен: 23:08 | 17 октомври 2024

БФ по баскет заплаши “Морето” с отнемане на домакинство

Клубовете имат месец, за да отстранят проблемите

По материала работи: Борис Проданов
БФ по баскет заплаши “Морето” с отнемане на домакинство

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига заплаши всички клубове с лишаване от домакинство, ако до месец не остранят дефектите на амортизираните си уреди и съоръжения. Заплахата е отправена и към “Черно море – Порт Варна”.


ДАС излезе със специално писмо до клубовете, което гласи: „Една немалка част от използваните спортни зали в страната, за провеждане на срещите от НБЛ предоставят за ползване силно амортизирани уреди и съоръжения. За съжаление, зачестиха случаите на измервателни уреди, които дефектират по време на игра, с което се прекъсва информацията за участниците, зрителите и обслужващия съдийски и секретарски апарат. Въпреки предупредителните санкции на организатори, поради различни причини - обективни и субективни дефектите на съоръженията и измервателните уреди не се отстраняват.

 

За да се преодолеят съществуващите проблеми на всички клубове - участници в НБЛ се предоставя краен срок до 20 февруари да се отстранят всички дефекти и пропуски в оборудването на спортните зали по изискванията на Наредбата. В случай на неизпълнение на изискването за отстраняване на дефектите и пропуските по изискванията на Наредбата на НБЛ, клубовете ще бъдат лишени от домакинство на срещите си от НБЛ.”

 

От щаба на “Черно море – Порт Варна” коментираха, че са изпълнили всички предписания на Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига. Проблемите в зала “Христо Борисов” са отстранени и варненци нямат притеснения за домакинствата си в НБЛ.

 

Коментари

Новини Варна