Варна
fallback
Спорт
12:54 | 21 декември 2014
Обновен: 05:19 | 23 октомври 2024

Богослава Дянкова е плувец №1 на ПСК "Черно море"

Треньор на 2014-а е Борислав Георгиев

По материала работи: Борис Проданов

Богослава Дянкова е победител в почетната десетка на варненския плувен клуб "Черно море". Подгласници на победителката в класацията са Бояна Кирчева, Арсений Бекетов, Виктор Николов, Албена Мартинова, Павлина Тодорова, Явор Цонев, Мина Славкова, Антоанета Милева и Александър Пенев.

Специална награда за 16 подобрени национални рекорда през 2014 г. получи суперталантът Дениел Нанков. Той е лауреат на голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" в секция "Спорт".

Десетте призьори са излъчени на базата на точковата система на Българска федерация плувни спортове, респективно по изискванията на ФИНА. Това е първата почетна десетка на клуба - класирането е смесено, и за мъже, и за жени. Ръководството отправи пожелание догодина успехите да са още по-големи, за да се обособят 2 направления. Над 90 състезатели и треньорите им Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Никола Петров и Васил Колесниченко, присъстваха на тържествената церемония по награждаването на отличените плувци, като четирима призьори от десетката отсъстваха заради участия в турнири.

Награда "Треньор на 2014" бе връчена от родителския актив на главния наставник на варненци Борислав Георгиев. Приз получи и треньорът Калоян Георгиев. Емблемата на ПСК "Черно море" Надежда Парушева бе отличена за най-дългогодишен деятел на клуба. Първото състезание през идната година е турнирът "Пингвин" с домакин “Черно море”. Призьорите от почетната десетка получиха парични бонуси, а всички състезатели се сдобиха с бутикови календари, на които са запечатани успехите на медалистите.  

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback