IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
14:13 | 17 декември 2014
Обновен: 04:16 | 22 октомври 2024

И варненец в годишната статистика на бокса

Душко Благовестов има бронз на мондиал и сребро от олимпиадата

По материала работи: Борис Проданов
И варненец в годишната статистика на бокса

През отиващата си 2014 г. българските боксьори и боксьорки във всички възрастови групи са спечелили в международни състезания 102 медала, от които 36 златни, 27 сребърни и 39 бронзови. А от световни и европейски първенства и от младежките олимпийски игри - 22 медала!


В тази статистика попада и постижението на спортист №1 на Варна и сдружението ССК “Черно море” Душко Благовестов. Най-добрият състезател на спортното училище “Г. Бенковски” има бронз на световно за младежи и сребро на младежката олимпиада в кат. до 56 кг. Негов треньор е Димчо Савов.


Президентът на БФ по бокс Красимир Инински заяви по този повод: „За БФБ това бе една успешна година, за която впечатляващият брой медали говори повече от моите думи. Образно казано - на всеки трети ден федерацията по бокс печели по един медал за България. Когато става дума за успехите ни трябва преди всичко да спомена имената на Благой Найденов - световен шампион и олимпийски шампион за младежи, на Стойка Петрова - европейска шампионка за жени, и на Станимира Петрова - световна шампионка за жени. Тези успехи са обвързани с лагери и сериозна подготовка за всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, младежи, жени и мъже... Доброто здраве на федерацията е гарантирано, защото работим здраво. През 2015 г. пожелавам на всички български спортисти здраве и късмет, още по-големи успехи, да побеждаваме и да убеждаваме. И името на България да бъде символ на сигурен успех..”

 

Коментари

Новини Варна