Варна
fallback
Спорт
17:08 | 16 декември 2014
Обновен: 05:31 | 23 октомври 2024

ВСУ зимува на върха в БАЛ “Черно море”

Срещите протекоха при огромен интерес

По материала работи: Борис Проданов

През уикенда в зала “Христо Борисов” в морската столица се изиграха и финалните 3 мача от есенния полусезон в Баскетболната аматьорска лига “Черно море”. Два от тях бяха с участието на “Търговище”, като „светкавиците“ първо поразиха “Дженералс” с 82:60, но след това уцелиха гръмоотвод в мача с МУ и отстъпиха пред „докторите“ (водени от Владимир Маринов – Елвиса) с 63:73. Отборът на “Шоутайм” пък прегази “Сийхоукс” с 88:71 и ще зимува на 3-тото място в класирането.

 

Въпреки че почиваше във финалния есенен кръг, шампионът ВСУ “Черноризец Храбър” оглавява еднолично подреждането.

 

“Студентите” са първенци в предишните 3 издания на БАЛ “Черно море” и този сезон спокойно гледат в бъдещето. Срещите от Лигата се провеждат под егидата на легендарния баскетболен клуб “Черно море - Порт Варна” и се играят само в зала “Христо Борисов”. В предишните 3 турнира имаше огромен интерес към мачовете, които преминаха под доминацията на Варненския свободен университет (възпитаници на треньорката Маргарита Гечева).

 

При награждаването на първите шампиони именно легендата на баскетбола и треньор №1 на ХХ на Варна Симеон Варчев връчи призовете на победителите.

Баскетболната аматьорска лига „Черно море" иска да даде шанс на всеки, който обича баскетбола - от улични играчи до бивши професионалисти. Те могат да премерят сили едни срещу други. В редовния сезон зрителите имат шанса да наблюдават интересни, напрегнати и най-вече изпълнени с качествен баскетбол двубои.

 

Принципът на провеждане е всеки срещу всеки, като се играят по 2 срещи. След крайното класиране ще има плейофи за определяне на челната тройка. За участие има само 2 условия. Едното е баскетболистите да са над 18 г., а второто – отборът да представи медицински преглед. Правилата са официалните на ФИБА – Европа, а съдиите ще бъдат на ниво НБЛ.

 

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback