Варна
fallback
Спорт
13:36 | 30 ноември 2014
Обновен: 05:25 | 23 октомври 2024

Румънци повалиха ръгбистите на “Варна”

Домакините се държаха през първото полувреме

По материала работи: Борис Проданов

Не успяха да се справят с румънския тим от Мангалия (подсилени от играчи на “Фарул”) ръгбистите на “Варна”. Подсилени от бившия си капитан Пенко Пенев (сега играч на пернишките “Валяци”) домакините поведоха със 7:0 на стадион “Локомотив” и си личеше, че стоят технически не по-зле. Но липсата на тренировки повлияха сериозно на варненци, които позволиха до почивката да се стигне до 12:12.

През второто полувреме румънците бяха физически по-добре и направиха някои остри атака. Поведоха сериозно в резултата, но все пак в заключителните минути състезателите на “Варна” направиха някои добри комбинации, за да се стигне до 19:35 за гостите от северната ни съседка.

Легенди от терена коментираха, че отдавна не имало толкова здрав мач на “Варна” със стойностен противник. На терена излязоха ръгбисти от няколко поколения, което пък е предвестник за сериозните тържества по повод половинвековния юбилей на този спорт във Варна, който ще се празнува догодина.

Този мач е от програмата за сътрудничество между градовете от черноморския регион. Интересно е, че по тази програма като представители на България са били посочени градовете Каварна и Балчик, които не развиват ръгби. Варненци си извоюваха правото да представляват страната ни и тази среща бе част от подготовката за предстоящия турнир.

Българското първенство приключи за тази година, а варненци от 20 дни не са тренирали защото вече са в почивка. Въпреки това домакините направиха добър мач. Румънското първенство все още продължава.

Всички на стадиона си пожелаха най-после ръгбито да има своя база в града, където да тренират и малки, и големи. Така, както е било някога.

Борис Проданов

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара