IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
21:22 | 21 ноември 2014
Обновен: 01:31 | 8 септември 2024

Черно море Порт Варна знае да играе, но стъпи накриво

Малко след началото на втората част моряците се събудиха и вкараха 10 точки поред, което им позволи да излязат напред в резултата.

По материала работи: Деян Михайлов
Черно море Порт Варна знае да играе, но стъпи накриво

Черно море Порт Варна изгуби мача си с Рилски спортист в морската столица. Моряците падната със 105:108, след продължения в зала "Христо Борисов".

Началото на мача бе по-добро за скиорите от Самоков, които дръпнаха с 5 точки и не изпуснаха преднината си. Тя се запази и след края на първата част. Малко след началото на втората обаче моряците се събудиха и вкараха 10 точки поред, което им позволи да излязат напред в резултата.

След паузата играта вървеше равностойно за няколко минути преди варненци с две поредни тройки да дръпнат със 7 точки. До края на третата част двата отбора пак се развкарваха, а Рилецо успя да свали до 2 и всичко остана да се решава в края. В един момент от последната четвърт домакините вкараха 5 точки поред и поведоха с толкова, а след размяна на кошове разликата се запазваше. Върнън Тейлър обаче се разигра за гостите и с три поредни коша ги изведе напред, след което обаче Асен Великов и Лени Даниел вкараха по два наказателни удара за плюс 3. Веднага Норфлийт изравни със страхотна тройка на повече от метър зад линията, а след него Влахович пропусна. В последната атака Бозов пропусна и така мачът отиде в продължение.

Допълнителното време започна с две поредни тройки на Норфлийт, но варненци много бързо върнаха 5 точки. Малко след това Аврамов пропусна две тройки поред, а отново Норфлийт ги наказа този път с кош и един фаул. Той повтори същото отиграване и това вдигна разликата на 7 точки, но Черно море не се отказа и намали на 1 при 62 секунди до края. Последва грешка на гостите и кош на Влахович, който даде аванс за варненци, но след това Бозов не трепна от наказателната за два успешни опита. 24 секунди преди края бе фаулиран и Славейков, който вкара само първият опит, но гостите не можаха да хванат топката и това даде нов шанс за Черно море. И те обаче сбъркаха при вкарването от аута и последва нарушение срещу Дарин Иванов. Той бе точен два пъти, след което и Влахович бе фаулиран. Сърбинът обаче вкара само веднъж, след него Бозов бе точен два пъти и отчаяната тройка на Аврамов не сполучи.

Коментари

Новини Варна