IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Спорт
08:52 | 18 ноември 2014
Обновен: 17:51 | 22 октомври 2024

Лечков призова Любо Пенев да хвърли оставка

"Ако има достойнство ще постъпи по този начин", заяви вицето на БФС

По материала работи: Златина Добрева
Лечков призова Любо Пенев да хвърли оставка

Вицето на БФС Йордан Лечков отново захапа Любо Пенев. Вчера Лече заяви, че БФС трябва да помисли за смяна на националния ни селекционер, а днес открито обяви, че Пенев трябва да подаде оставка, ако има достойнство.
Както е известно, в неделя вечерта футболните ни национали извъртяха срамно 1:1 с Малта в София и имат едва четири точки от четири мача.
Преди това победихме Азербайджан в Баку и паднахме от Хърватия в София и от Норвегия в Осло.
Днес се появи информация, че Пенев ще получи 150 000 евро, ако договорът му бъде прекратен преждевременно.
Именно тлъстата неустойка е причината специалистът да не си подава оставката, което разгневи Лечков, пише gol.bg.
“Очаквам от Любо и от треньорското ръководство да си подадат оставката - да си тръгнат с достойнство и да ги съхраним като кадри, вместо ние да ги уволняваме", заяви Лече пред “24 часа”.
“Очаквам стъпката от тях - раздяла с достойнство и като приятели. Очаквам да направят стъпката най-скоро. А не да продължим да наливаме масло в огъня".
"Да, ще трябва да направят компромис с пари, но достойните хора правят именно така. Когато резултатите липсват, трябва да се носи отговорност".
"Още повече, когато ти е било подсигурено всичко - и пари, и повиквателни, и условия, и всички изисквания. Изпълнявали сме абсолютно всичко - и когато е имало нужда от най-малкия детайл за доброто на националния отбор, и когато имаше желание екипът да работи и в "Ботев Пловдив". Затова очаквам мъжкарска постъпка. Приятелството си е приятелство, но работата си е работа. Вече казах, че самото ставане от стола на пресконференцията е безотговорно. Безотговорно е и да се крият от хората. Най-важната оценка е от негово величество зрителя. Ние хората ги изгонихме, а допълнително се крием от тях", добави Лечков.

Коментари

Новини Варна