IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Спорт
21:06 | 8 октомври 2017
Обновен: 04:35 | 15 септември 2024

Извадиха от употреба екипите на Спас Натов и Христо Борисов

Дарин Великов: Има спор между ФИБА Европа и БК "Черно море Тича" за това дали ние сме нов клуб

По материала работи: Деян Михайлов
Извадиха от употреба екипите на Спас Натов и Христо Борисов

„Черно море Тича“ стартира със загуба нови шампионат. В пъррвия кръг на НБЛ „моряците“ бяха надиграни от „Левски с 62:88. Преди началото на двубоя, на специална церемония №5 и №8 в Черно море Тича бяха извадени от употреба в чест на двe от легендите на клуба – Христо Борисов и Спас Натов. Събитието уважи и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Спас Натов бе видимо развълнуван и трудно намираше думи да благодари на всички свой приятели, фенове и близки. Изненадваща бе и реакцията на с  треньорът на „Левски” Константин Папазов се поклони на Спас Натов и Борис Стоянов – син на Христо Борисов и изпълнителен директор на „Черно море Тича”.


Двубоят не предложи много баскетболни емоции, заради не възможността „моряците“ да използват голяма част от баскетболистите. Така в игра се появиха 9 юноши на клуба, които дори още нямат навършени 18 години. Логично „сините“ с опит и физика лесно се справиха с младите състезатели на „Черно море Тича“.  Въпреки че никой в зала „Хрито Борисов“ не очакваше победа от момчетата, до последния съдийски сигнал феновете не спираха подкрепят баскетболистите. 


„В мача играха 16-17 годишни момчета, което е добре за самите тях – заяви след края на двубоя старши треньорът Дарин Великов. - Не е добре, че допуснахме тази загуба. В последния ден четох толкова свободни съчинения по темата за невъзможността да картотекираме новите играчи. Ще бъда ясен и бъдете сигурни, че ще кажа как точно стоят нещата, защото съм в течение.Тук няма никакви задължения между Сале Андреевич и "Черно море Тича". Тук има спор между ФИБА Европа и БК "Черно море Тича" за това дали ние сме нов клуб и дали имаме нещо общо със стария клуб "Черно море Порт Варна". Всички идиотщини, които се написаха, че дължим пари на Сале Андреевич и т.н. нямат нищо общо с истината. Спорът е между ФИБА Европа и нашия клуб е за това, че трябва да бъде признато, че сме нов клуб и нямаме никакви отношения към тези задължения. Беше направено абсолютно всичко необходимо през последните 2 дни и половина чрез адвокатска кантора, тъй като ние нямаме право да контактуваме директно с административния отдел на ФИБА Европа. Всички неща бяха направени, всичко, което зависеше от Българската федерация баскетбол също, включително издаване на документ, че имаме съдебно решение,че сме нов клуб, че имаме лиценз, издаден от Министерството на спорта, че сме нов клуб. Тези всички документи са във ФИБА Европа. Има някакво раздвижване. Ние сме завели дело в КАС за 3 ноември за идентичността на клуба, а не за пари, или за играчи.Смятам, че имаме огромни шансове още през следваща седмица нещата да се решат и срещу Самоков да бъдем в пълен състав" . 


Тити Папазов също подкрепи  „Черно море Тича“. „Убеден съм, че няма човек, който да е бил в тази зала и да не е тръгнал доволен от характера, който показа отборът на Варна. Хората в града трябва да са спокойни за бъдещето на баскетбола. Убеден съм, че никой няма да допусне финансова нестабилност от тук нататък. Бях взискателен по време на мача към моя отбор, защото при условие, че се знаеше, че тимът на домакините ще излезе с подмладен състав, нямаше как да  не падне концентрацията. Страхувах се най-много от контузии и тя се случи на най-постоянния ни играч. Ние сме без Крис Минков, който беше цел номер 1 в селекцията ни, днес със счупен пръст е Деян Карамфилов, който до момента играеше най-стабилно. Иначе момчетата на "Черно море Тича" доказаха, че варненският баскетбол е жив и пред него има бъдеще. Трябва да сме обективни. Да, имаше моменти, в които сме ги подценявали, но ние се напъвахме в този мач, така че висока оценка за морала и характера на тези момчета" – коментира наставника на „Левски“.   

Коментари

Новини Варна