IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
13:05 | 26 октомври 2014
Обновен: 14:34 | 22 октомври 2024

Отличия за варненските ансамбли от държавния турнир в ДКС

„Чар-ДКС” се окичи със златните отличия при девойките старша възраст.

По материала работи: Борис Проданов
Отличия за варненските ансамбли от държавния турнир в ДКС

Грации от 12 клуба в страната в три възрастови групи взеха участие в държавния турнир по художествена гимнастика за ансамбли, който е и част от юбилейното 20-то издание на надпреварата за приз „Н.В. Царица Маргарита Българска”. На церемонията по откриването в събота, присъстваха главния организтор Анелия Атанасова, началникът на отдел "Спорт" към община Варна Кристияна Генчева, изпълнителният директор на ДКС – Минко Христов, главният съдия на състезанието Красимира Филипова, арбитъра Филипа Филипова, както и легендите Мария Чиприянова, Минка Ванкова и Миглена Михайлова. Зрителите пък бяха поздравени с демонстративно изпълнение на националния ни ансамбъл при девойките, който ще ни представя на ЕП в Минск през 2015 г.


В състава е и състезателката на варненския СКХГ "Грация" Мадлен Сергеева, а треньор на ансамбъла е Силвия Стойнева. Специално за Медийна група "Черно море" тя сподели, че е доволна от подготовката до момента, но смята, че пред нея и състезателките предстои още много работа за да се постигне оптимална форма. "Вярвам, че можем да се завърнем с медал", заяви с усмивка чаровната треньорка.


Началникът на отдел "Спорт" в община Варна Кристияна Генчева, която бе и сред арбитрите на състезанието, бе изключително доволна от високото ниво на турнира и изрази надежда, че той ще стане традиционен.
"Този турнир е един експеримент и вярвам, че след този успех, той ще се превърне в традиционен. Състезанието е и генерална репетиция за отборите преди държавното първенство при ансамблите", коментира още Генчева.
Варненските клубове спечелиха и няколко медала от надпреварата в зала "Конгресна".


Ансамбълът на „Чар-ДКС” се окичи със златните отличия при девойките старша възраст. Втори и трети тук са "Тракия" и "Левски Триадица". СКХГ "Грация" завоюва два сребърни медала - при девойките младша и при жените, където пък трети са гимнастичките на „Чар-ДКС”. Иначе титлата при най-големите отиде в ръцете на "Черноморец" (Бургас), а при девойките младша възраст, след двете изпълнения, най-високо от съдиите бе оценен ансамбълът на "Левски Триадица".


Иван Барбов

Коментари

Новини Варна