IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Спорт
22:23 | 25 октомври 2014
Обновен: 22:36 | 22 октомври 2024

"Морето" пропусна да вземе точки в Разград

"Лудогорец" постигна трудна домакинска победа над коравия тим на "Черно море".

По материала работи: Борис Проданов
"Морето" пропусна да вземе точки в Разград

Лудогорец постигна трудна домакинска победа над коравия тим на Черно море. Срещата от 13-ия кръг на "А" група завърши с успех на "орлите" с 2:0. Попаденията за домакините реализираха Вандерсон в 52-ата и Върджил Мисиджан в 75-ата минута.
Днешната среща трябваше да стартира в 19 ч., но се забави с половин час. Причината е, че съдиите зъкъсняха заради лошите атмосферни условия и падналия сняг.
В 12-ата минута Черно море бе на крачка от гола, но Жуниор Кайсара изби топката от голлинията след удар на Марчин Бургхард.
Лудогорец успя да излезе напред още в самото начало на втората част. Героят от Стяуа Вандерсон заби топката в мрежата в 52-ата минута след центриране на Жуниор Кайсара. В 61-ата минута Черно море създаде опасна ситуация. Коконов намери начин да центрира покрай Кайсара. Живко Петков остана под топката, но Стенио изпревари Брайян Ангуло, за да я насочи към Тодор Паланков. Опитният халф стреля без подготовка, изпращайки кълбото на два метра покрай дясната греда.
Мисиджан вкара майсторски гол в 75-ата минута. Холандецът си нагласи топката на десния крак и прецизен удар с вътрешен фалц опъна мрежата. В минутите до края на двубоя Черно море направи опит за почетно попадение, но усилията на възпитаниците на Никола Спасов не се оказаха достатъчни.

 


Никола Спасов не прави трагедии
Старши треньорът на Черно море Никола Спасов не смята, че има поводи за притеснения – освен ограничения брой футболисти, налични за следващия му мач – заради загубата от Лудогорец с 0:2.
Специалистът поздрави шампионите за убедителното представяне в Разград, където си призна, че „моряците“ са били надиграни.
„Наистина съжалявам за загубата. Честитя победата на Лудогорец. В крайна сметка надиграха ни, макар че ги затруднихме маскимално“, отчете Спасов.
„Опитахме се да играем по най-агресивния начин, атакуващо, с много нападатели, с много агресия. Просто не се получи. Направихме много непредизвикани грешки. Единственото, от което съм недоволен, е, че когато владеехме топката, бяхме неубедителни. Мисля обаче, че оттук нататък, ще ставаме по-добри в това отношение“, каза той.
„Надявам се повече играчи да се завърнат за мача от Купата във вторник. Даже след картона на Котев ще сме с един по-малко. Аз съм убеден, че ще се справим и в този вид. Вярвам, че част от контузените ще се оправят и ще можем да разчитаме на тях", оптимист е Никола Спасов.
„На този етап не мисля да използвам играчи от юношите или дублиращия отбор, поне докато мога да използвам тези от първия тим. Тази загуба не нарушава абсолютно нищо. Всички видяхте – опитахме се да играем отворено и нападателно, с желание за победа. Нищо страшно не е станало, че сме загубили от Разград. Виждате какъв синхрон имат и как добре владеят играта. Пожелавам си място в първата шестица, защото е удоволствие да се играе срещу толкова силен съперник“, завърши Спасов.

Коментари

Новини Варна