IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
08:17 | 23 октомври 2014
Обновен: 22:06 | 22 октомври 2024

"Лудогорец" с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" победиха "Базел" с 1:0 в 92-ата минута

По материала работи: Златина Добрева
"Лудогорец" с историческа победа в Шампионската лига

"Лудогорец" удари с 1:0 "Базел" на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България в групите на Шампионската лига. Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 г. "Левски" претърпя само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.
Единственото попадение в мача заби Йордан Минев в 92-ата минута.
Разградчани с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки, като в момента са на второ място в Група "В", веднага след "Реал Мадрид" и пред "Ливърпул" и "Базел".
Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на "Базел".
Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история, коментира gol.bg.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Коментари

Новини Варна