IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
17:26 | 22 октомври 2014
Обновен: 11:53 | 23 октомври 2024

Двама варненци на мондиал по киокушин

Александър Петров и Йордан Янев ще излязат на татамито на 3 ноември.

По материала работи: Борис Проданов
Двама варненци на мондиал по киокушин

На 25 октомври в Павликени за първи път ще се проведе турнир по карате киокушин. Проявата е за подрастващи – от 8- до 18-годишни, обясни секретарят на БККФ сенсей Пролет Василева. По предварителни заявки участниците са над 200 от всички центрове на Българската карате киокушин федерация. Идеята на организаторите е надпреварата да стане традиционна. Тя е последна проверка преди международните изяви на националите. Варненският клуб ТИМ стяга 10 състезатели за битките.
Самоков е домакин на европейското първенство IFK, където бойци от всички версии в най-твърдия стил ще мерят сили във възрастовите групи на юноши, девойки, мъже и жени. Следващото изпитание е мондиалът в Москва за подрастващи.
На 3 ноември пък в Япония предстои световно първенство за мъже на KWF. Българската карате киокушин федерация подготвя сериозен отбор за състезанието. В него са и двама варненци – Александър Петров и Йордан Янев.
Интересното е, че на 15 ноември в Шумен предстои атрактивен турнир от календара на БККФ. На татамито ще излязат ветерани и начинаещи.

Коментари

Новини Варна