IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Спорт
17:23 | 22 октомври 2014
Обновен: 11:42 | 22 октомври 2024

Кикбоксьорите газят на европейското

Три „лъва“ излязоха на ринга в първия ден от шампионата на Стария континент и не оставиха шанс на своите съперници.

По материала работи: Борис Проданов
Кикбоксьорите газят на европейското

Повече от обещаващо начало за националите ни по кик-бокс на ЕП в Билбао, Испания. Три „лъва“ излязоха на ринга в първия ден от шампионата на Стария континент и не оставиха шанс на своите съперници. В категория до 63.5кг. в стил К1, ЕШ по муай тай – Никола Енев победи чеха Ян Холец и сега му предстои мач с коравия руснак Виктор Михайлов, който почиваше в първия кръг. 

 

При успех, Енев ще си осигури минимум бронзов медал. При 75-килограмовите Атанас Божилов също бе категоричен срещу молдовеца Александру в мач от осминафиналите, а в категория до 71кг., само че в стил фул контакт, варненеца Христо Христов дебютира на голям форум с успех над португалеца Руау. В спора за място на полуфиналите, едва 19-годишния боец ще има за съперник представителя на Италия – Вито Плазмати. В Билбао, България е представена от общо 12 бойци, а днес на ринга излизат голяма част от родните състезатели за своите първи срещи.

 

„Лъвовете“ са водени от треньорите Йордан Дичев и Красимир Кирилов. На ЕП в земята на баските участват 481 бойци от 34 държави.

 

Иван Барбов

Коментари

Новини Варна