Варна 14°
fallback
Спорт
09:25 | 22 април 2017
Обновен: 04:12 | 21 септември 2024

Фестивал на ролерите събира ентусиасти от цялата страна

Програмата включва игри за малки и големи, както и любителски състезания по слалом

По материала работи: Борис Проданов

Пети национален фестивал на ролерите се организира днес в Русе. Това съобщи председателят на ролер клуб "Русе" Ивайло Николаев, който е един от инициаторите на събитието.

Ролерфестът е под наслов "Да караме заедно ролери в Русе и Букурещ". Началото ще бъде поставено с шествие с ролери по улиците на крайдунавския град.

Програмата включва игри за малки и големи, както и любителски състезания по слалом - трикове с ролери между конуси. Най-добре представителите се ще бъдат наградени с купи, медали и предметни награди, а за останалите участници ще се разиграе томбола с предметни награди, осигурени от спонсорите.

По време на ролерфеста ще се състои и уъркшоп "Да караме заедно ролери", на който начинаещи ще получат безплатни уроци по ролери и ролкови кънки.

Фестът ще се пренесе утре в парк "Херъстрау" в Букурещ. Там участниците ще могат да обменят опит с румънските си колеги.

Фестивалът се организира от ролер клуб "Русе", сдружение "Екстрем скейт", заедно с фондация "Русе-град на свободния дух" и община Русе.

БТА

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback