Варна
fallback
Спорт
17:24 | 22 януари 2015
Обновен: 05:22 | 23 октомври 2024

КПС “Варна” има 6 националки в тима по водна топка за девойки

Отборът е твърдо първи при 16-годишните

По материала работи: Борис Проданов

КПС “Варна” завърши твърдо на първо място след първия финален турнир за девойки до 16 г. Ватерполистките постигнаха 4 победи на състезанието в столицата, като разгромиха последователно “Арда” (Кърджали), “Локомотив” (София) и “Черноморец” (Бургас). Победата срещу “Ботев” (Враца) дойде само с 2 гола разлика и това е най-сериозният конкурент на варненки за титлата. Вторият финален турнир може да е в плувен комплекс “Приморски”, ако от федерацията одобрят кандидатурата на КПС “Варна”.

Невероятните резултати във водата на момичетата от клуба донесоха и 6 квоти за националния отбор в тази възрастова група. Съставът се стяга за евроквалификации в Словакия през март. Сигурни титулярки са капитанката Венеция Павлова, Виктория Димитрова, Виктория Банова и Виктория Минчева, както и Мария Ангелова. В разширения състав е Ива Атанасова, но и тя най-вероятно ще участва в представителния ни тим. Преди евроквалификациите в Словакия предстои подготвителен турнир в Турция, на който ватерполистките на КПС “Варна” ще бъдат сред основните за уговорените контроли.

Главният треньор на КПС “Варна” Станчо Велков не скри, че успехите на тима нямаше да бъдат възможни без помощта на Министерството на младежта и спорта и общината. Той благодари на кмета на града Иван Портних за отличните условия, които има в басейните на плувен комплекс “Приморски”.

Треньорката на талантливите момичета Йорданка Павлова пък не скри задоволството си от резултатите. Тя е доволна от сериозното отношение на ватерполистките, които имат желание за изява не по-малка от тази на мъжете. Тя се надява КПС “Варна” да вземе титлата при 16-годишните пред родна публика по време на домакинството на турнира.

Иван Барбов

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback