Варна 24°
fallback
Култура
10:56 | 14 април 2016
Обновен: 10:32 | 4 октомври 2024

Почетният знак на кмета получи президентът на ВСУ (СНИМКИ)

Иван Портних връчи плакет на ректора на учебното заведение по случай 25-годишнината на университета

По материала работи: Слав Велев

Почетният знак на кмета на Варна получи президентът на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.Отличието е във връзка с 25-ата годишнина на висшето учебно заведение.

 

„Това е един прекрасен повод да отдадем заслуженото на усилията на ръководството и на преподавателския състав на университета. Това е признание за тяхната активност, всеотдайност и креативност. Най-яркото доказателство за постигнатото през тези 25 години са успешно реализираните студенти, които са визитна картичка не само на Варненския свободен университет, а и на Варна. Точно тези млади хора са част от успешното лице на Варна, от енергията, с която градът ни спечели престижната титла Европейска младежка столица 2017. Убеден съм, че с общи усилия, в духа на традиционното ползотворно сътрудничество, ще продължим заедно да утвърждаваме академичното образование в нашия град“ – каза по време на церемонията кметът Иван Портних и подчерта, че ще разчита на съвместната работа със студентите и техните преподаватели и в контекста на Европейска младежка столица 2017.    

 

Анна Недялкова благодари на кмета и общината за „делничната, човешка помощ“ в конкретните неща от работата на университета . „Вече 25 години лъкатушим по пътя – труден и стръмен, но все нагоре. Тази оценка е признание за всички колеги, защото никой сам не би могъл да сътвори и една десета, от това, което сме постигнали заедно“ – каза развълнувана Анна Недялкова.  Тя се обърна и към представителите на медиите и призова журналистите да отразяват работещите, човешки факти – „Пишете с добро, а добрите примери и аргументи ние ще ви ги даваме всеки ден“ – гарантира тя.

 

 

По случай академичния празник почетен плакет на кмета на община Варна получи ректорът на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.пс.н. Галя Герчева. „Всички ние - преподавателите и студентите от Варненския свободен университет сме готови и в следващите години да защитаваме името на университета, да го затвърждаваме като модерен образователен център на Варна и България пред Европа и света“ – каза Галя Герчева.

 

 

 

 

Полина Петрова Снимки Пламен Гутинов

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback