IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
18:28 | 14 април 2017
Обновен: 15:04 | 29 септември 2024

Носители на награда "Едмонд Демирджиян" с изложба в Contemporary Space

Откриването е на 20 април

По материала работи: Юлиян Атанасов
Носители на награда "Едмонд Демирджиян" с изложба в Contemporary Space

Галерия Contemporary Space представя първата съвместна изложба на носителите на наградата "Едмонд Демирджиян". Тя е основана от Мария Василева  през 2010 г. в памет на известния живописец и барабанист, останал в спомените на приятелите си с голямата страст към живописта, чувството за хумор и високата продуктивност в областта на двете изкуства. Целта на наградата е всяка година да бъде открит и поощрен един автор от най-младото поколение живописци, който има потенциал и желание дългосрочно да се посвети на живописта. В по-широк план тази кауза е важна за развитието и поддържането на нивото на съвременната живопис в България. По традиция носителят на наградата се представя със самостоятелна изложба в Галерия Ракурси в София.

 

Изложбата в Contemporary Space за първи път събира всички досегашни лауреати на наградата и показва развитието в тяхната работа. Повечето от избраните работи са нови и се показват за първи път. Събитието има характер на отчет и равносметка за младите живописци, които доказват своята посветеност към изкуството и защитават своите награди. Поводът е отбелязването на седмата годишнина от наградата и отчитане на резултатите за художниците“. Но преди всичко изложбата има качествата и потенциала да бъде представителна екпозиция на най-новото и интересното в живописта у нас. Може да разгледате изложбата до 14 май.

 

 

Четете още: Плакат на Варненската Опера спечели престижна награда в туризма(Снимка)

 

Коментари

Новини Варна