IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:10 | 11 април 2017
Обновен: 15:04 | 29 септември 2024

Пролетна киноваканция предлага на варненци срещи с киното

Кои са заглавията за утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пролетна киноваканция предлага на варненци срещи с киното

В дните на ученическата пролетна ваканция до 17 април Фестивален и конгресен център предлага на младите зрители на Варна ПРОЛЕТНА КИНОВАКАНЦИЯ с три заглавия - "Красавицата и Звяра", "Императорът" и "Бързи и яростни 8".

 

На 12 април предстоят срещи с едни от най-вълнуващите филми на европейското кино, класически образци, подбирани специално за академията - от 14 и от 17 часа Във ФКЦ-Варна. Гост ще бъде професор Александър Грозев - един от доайените в академичните киносреди не само в България, но и в чужбина, директор и създател на уникалния за страната фестивал, който за поредна 25-та година протича в морската столица с отзвук в цял свят. Освен него, на срещата с киноманите ще бъде Василена Василева – ментор на международната платформа за кинообразование CinEd – един млад киноексперт с опит в българия и в чужбина, интересен лектор и събеседник. Входът е свободен.

 

Прожекциите на 12 и 13 април са: "Красавицата и Звяра" - игрална версия на прочутия анимационен мюзикъл на "Дисни", любим на зрителите от всички възрасти - с участието на звездите Ема Уотсън, Люк Евънс, Дан Стивънс, Джош Гад, Кевин Клайн и Хати Морахен, прожекции на 2D, озвучен на български език от Веси Бонева (Бел), Орлин Павлов (Гастон), Михаил Сървански (Звяра).

 

"Императорът" - удивително документално приключение на режисьора Люк Жаке, отвеждащо зрителите в Антарктида, за да ги запознае с вълнуващия свят на един млад пингвин на прага на първото му пътешествие - красив и увлекателен разказ за тайните на природата, подходящ за цялото семейство.

 

На 14 април, освен тези два филма, ще се излъчи и "Бързи и яростни 8". В осмия филм с култовите герои от FAST & FURIOUS зрелището е повече от всякога, а любимият на младите зрители елитен екип ще прекоси половината земно кълбо - от слънчевите брегове на Куба, през улиците на Ню Йорк, до ледените полета около арктическото Баренцово море - разбира се, както се полага в един истински екшън, за да спаси света. А за да може публиката да се наслади на това зрелище в истинския му мащаб,  Фестивален и конгресен център го предлага в рамките на ПРОЛЕТНАТА КИНОВАКАНЦИЯ на големия екран в зала 1 - с размери 12/20 м. и със звук Долби диджитал екссъраунд.

 

 

Четете още: Двама уважавани варненски фотографи влизат в журито на Конкурса „Това е моята Варна“

Коментари

Новини Варна