Варна 13°
fallback
Култура
16:30 | 14 март 2017
Обновен: 07:15 | 1 октомври 2024

За 10-и път стартира конкурс за разказ на младежка тема във Варна

Творби се приемат до 30 юни

По материала работи: Слав Велев

За десети път община Варна стартира конкурс за разказ на младежка тема. Право на участие имат автори от 16 до 35 години от цялата страна. Тази година проявата е в контекста на Варна - Европейска младежка столица. Авторите ще разсъждават върху ролята на младите хора в изграждането на съвременния облик на света. 

Творби ще се приемат до 30 юни. Те трябва да се изпращат на e-mail: mladejkirazkaz@gmail.com. Разказите трябва да са до 4 стандартни страници. Всеки автор трябва да се подпише с трите си имена и да посочи личен телефон и e-mail за връзка. Няма ограничение за участие с вече публикуван разказ. Всеки автор може да изпрати само по една творба. Победителите от миналогодишния конкурс нямат право да участват. 

Разказите ще бъдат оценявани по това дали са свързани с проблематиката, която вълнува младите хора. Ще се следи за логиката на изложението, за композицията, за наличието на драматична ситуация в сюжета, както и за умението на автора да изгражда характери, за неговия речников запас, за правопис и пунктуация.

Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.  То ще разглежда анонимни текстове. Победителят в конкурса ще заслужи парична премия в размер на 600 лв. Заелият второ място ще получи 400 лв., а третият -200 лв. Наградният фонд се разпределя съобразно заповед на кмета на община Варна. 

Полина Петрова  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback