IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
16:30 | 14 март 2017
Обновен: 15:08 | 29 септември 2024

За 10-и път стартира конкурс за разказ на младежка тема във Варна

Творби се приемат до 30 юни

По материала работи: Слав Велев
За 10-и път стартира конкурс за разказ на младежка тема във Варна

За десети път община Варна стартира конкурс за разказ на младежка тема. Право на участие имат автори от 16 до 35 години от цялата страна. Тази година проявата е в контекста на Варна - Европейска младежка столица. Авторите ще разсъждават върху ролята на младите хора в изграждането на съвременния облик на света. 


Творби ще се приемат до 30 юни. Те трябва да се изпращат на e-mail: mladejkirazkaz@gmail.com. Разказите трябва да са до 4 стандартни страници. Всеки автор трябва да се подпише с трите си имена и да посочи личен телефон и e-mail за връзка. Няма ограничение за участие с вече публикуван разказ. Всеки автор може да изпрати само по една творба. Победителите от миналогодишния конкурс нямат право да участват. 


Разказите ще бъдат оценявани по това дали са свързани с проблематиката, която вълнува младите хора. Ще се следи за логиката на изложението, за композицията, за наличието на драматична ситуация в сюжета, както и за умението на автора да изгражда характери, за неговия речников запас, за правопис и пунктуация.


Творбите ще бъдат оценявани от тричленно жури.  То ще разглежда анонимни текстове. Победителят в конкурса ще заслужи парична премия в размер на 600 лв. Заелият второ място ще получи 400 лв., а третият -200 лв. Наградният фонд се разпределя съобразно заповед на кмета на община Варна. 


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна