Варна 13°
fallback
Култура
14:15 | 14 март 2017
Обновен: 07:15 | 1 октомври 2024

Балеринките на ОДК-Варна отново заслужиха отличия в международен конкурс

Солистката на школата спечели първо място, трето място зае ансамбълът

По материала работи: Слав Велев

Балеринките от школата на Общинския детски комплекс във Варна с ръководител Татяна Костова се завърнаха с престижни отличия от поредно международно състезание. Надпреварата Movmnt international Dance Competition се проведе в Русе. В нея се включиха над 600 танцьори от 12 държави. Десетчленно международно жури от Италия, Русия, Гърция, Македония, Румъния и България оцени участниците в двата конкурсни дни - 11 и 12 март.

 

 

Солистката на школа „Балет” към ОДК-Варна Веселина Илиева зае първото място в раздел „Класика”. Тя получи и три специални награди от журито и организаторите на конкурса - безплатно участие и настаняване на Скопие Опън 2017, поемане на таксата за участие в интензивен курс „Лятна танцова академия” в Пула, Хърватия, от Сабрина Риналди и покана от организаторите за безплатно участие в Movmnt international Dance Competition през 2018 г.

Малките варненски балеринки от ансамбъла също завоюваха награди от състезанието в Русе. Трето място в раздел „Класика” и трето място за триото в състав: Елинор Кинчева, Весела Манолова и Никита Военкина в раздел „Характерни танци”, както и Специалната награда на арт директора на фестивала Danza Macerate, Италия, Паоло Лонди – безплатно участие в семинарите на фестивала.

Автор на статията:
Слав Велев
1 коментара
fallback
fallback