IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
16:45 | 31 януари 2017
Обновен: 15:10 | 29 септември 2024

Постановка за приятелството представя Драмата

Това е режисьорският дебют на Николай Кенаров

По материала работи: Слав Велев
СЦЕНА от репетициите на „Приятели?“.

Спектакълът „Приятели?“ е втората премиера за 2017-а на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“. Постановката ще се представи за първи път пред варненска публика на камерна сцена „Стоян Камбарев“ на 3 февруари от 19 часа. Второто й представление е на 15 февруари. 


Това е първият режисьорски опит на Николай Кенаров. Той се спира върху пиесата на Здрава Каменова и Калин Ангелов. Темата е близка до всеки човек – приятелството. Според Здрава Каменова „Приятели?“ излъчва топлина и събира хората. „Ще ми се, когато излязат от представлението, зрителите да се обадят на някого, да избягат от самотата“, коментира Здрава Каменова. Най-странен е въпросителният знак в заглавието. „Въпроси си задаваме за всяко нещо в живота, защо не и за приятелството. Трябва да си дадем сметка, че в динамиката на деня не намираме време за съществените неща. А приятелството иска време, за да бъде отгледано, иска търпение и любопитство към другия“, убедена е авторката.

 
В представлението на Николай Кенаров участват Валери Вълчев и Николай Кенаров. Актьорите показват единомислие, че „…за да преодолееш самотата, са необходими поне двама, които да намерят пътя един към друг в приятелството“. Според тях няма човек, който да не изпитва самота, но всеки я изживява по свой начин. „Най-самотен може да се почувстваш в социалните мрежи, затова те не могат да заменят живия контакт. Трудно е да се излекува самотата, но нашето представление показва, че това не е невъзможно“, казват още те. 


Черно море
 

Четете още:

Софиянци с нетърпение очакват варненски гастроли 
 

Коментари

Новини Варна