IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
13:54 | 31 януари 2017
Обновен: 15:10 | 29 септември 2024

Варненски поет пострада от хакери

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимка: Ели Маринова

Тази година морският вълк и поет  Румен Несторов ще навърши 75 години. Преоткрил е поезията съвсем наскоро, но не спира да търси подредени мъдрости, които да излее в слово на белия лист. Разсъждения за „виенското колело на живота“, за спомените си в морето, за изживените и неизживени страсти и още интересни наблюдения върху случващото се около него ще прочетем в още топлата му стихосбирка „Пръски от прибоя“. Румен се радва на интерес към книгите си от страна на морската гилдия във Варна. Това донякъде го мотивира да не спира да търси белия лист всеки път, когато се почувства вдъхновен, развълнуван, ядосан, тъжен, впечатлен от нещо. Освен стихове, в новата му книга читателят ще открие и няколко есета, както и афоризми. 5-6 месеца авторът е работил по идеята си за „пръските“. Неизбежно е когато си посветил най-хубавите години от живота си на морето, то да присъства като основна идея в творбата ти.

 

Още при представянето на предишната му стихосбирка „Непокорно море“ стана ясно, че Румен Несторов е известен в морските среди със своите кулинарни вълшебства. Но докато подготвя сборник с рецепти, бавно и методически събирани щипка по щипка, буква по буква, е преживял неочаквана случка. Малко преди Нова година компютърът му е „хакнат“ и всичката информация в него изчезва. Въпреки опитите тя да бъде възстановена, IT специалистите не успяват да извадят файловете. Неподготвен за подобен развой, Румен  не е помислил за алтернативен начин на съхранение на рецептите, които от години събира. Така този негов кулинарен издателски план засега се отлага. 20-на дни Румен е бил в шок, но вече подминава с доза мъдрост случилото се и една по една започва бавно да възстановява изгубените рецепти. Дава си сметка, че за подобен проект с издаване на кулинарна книга обаче ще му трябват повече средства, защото спецификата на темата изисква цветни снимки и по-скъп печат. Времето ще покаже дали ще довърши тази своя мечта.  Към момента авторът се радва на току що отпечатаното си произведение, отново реверанс към морето, което много му е дало, но и… взело.

Ели Маринова

Четете още: Показаха нови кадри от „Красавицата и Звяра“

 

Коментари

Новини Варна