Варна 17°
fallback
Култура
08:38 | 20 януари 2017
Обновен: 16:36 | 1 октомври 2024

Габриела Жекова: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група „Черно море“

По материала работи: Пламен Янков

Защо да остана във Варна. Това е един много интересен и проницателен въпрос, който кара всички варненци да се замислят какви са причините да живеят тук. Защо точно този град? Какви са неговите ценности и приоритети?

 

Причините заради, които живея в този град са много. На първо място, това е моят роден град, който много обичам. Освен това тук са всички мои близки, приятели и моето любимо училище. Също така, Варна е един много красив туристически град, поради което е наречен морската столица на България. В него има много забележителности, които ги няма никъде другаде. Също така образованието тук е с голямо развитие и просперитет. И още един плюс за Варна е, че климатът тук е много благоприятен.

 

За мен този град е изключителен, необикновен и неповторим. Тук е моят роден край, моят дом, моето семейство, моите близки и приятели и моето незаменимо  училище. Тук е моят живот!

 

Освен това Варна е един много привлекателен град. Намира се до Черно море. Има много курорти и комплекси за отпочиване, които привличат много туристи.

 

Също така тук има много забележителности. Една от тях е Морската градина. В нея има делфинариум, аквариум  и планетариум. И Военно-морски музей. Тук се намира и Летния театър, на който се организират различни културни мероприятия. Тук е и Фестивалния и конгресен център. Други забележителности, които се намират във Варна са: Археологичния музей, включен в списъка на 100-те национални туристически обекта; Музеят на историята и медицината; Музеят на Възраждането; Етнографския музей; Природно научния музей; Художествената галерия и т.н. Също така във Варна се намира и Аспаруховския мост, който е най-дългия в България-два километра. Този мост е един от няколкото, от които бихте могли да скочите с бънджи.

 

Важно е да се отбележи, че образованието във Варна вече е доста развито. Построени са много професионални училища, гимназии, колежи и университети, които осигуряват висококвалифицирано образование на младите хора.

 

И в допълнение на всичко това мога да кажа също и, че климатът във Варна е един от най-благоприятните. Поради морското влияние през лятото температурите не са толкова високи, а през зимата няма чак такива ниски температури и снегове, което осигурява голямо облекчение на варненците.

 

За мен Варна е един очарователен, забележим и незаменим град, в който си струва да живееш. Бих искала да припомня това на всички варненци, които са забравили неговите ценности, предимства и приоритети. Призовавам всички хора, които живеят тук да не забравят родното си място и да не забравят причините,заради които живеят тук.    

 

Габриела Красимирова Жекова

СУ ”Пейо Крачолов Яворов”

XA клас

16 години

 

Четете още До 31 януари изпращайте есета за Конкурса на Медийна група Черно море

 

Гергана Тодорова: Защо да остана във Варна?

Радина Узунова: Защо да остана във Варна?

Никол Щерева: Защо да остана във Варна?

Маргарита Серебрянник: Защо да остана във Варна?

Живеслава Делидобрева: Защо да остана във Варна?

Десислава Янчева: Защо да остана да живея във Варна?

 

 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback