IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
08:45 | 15 януари 2017
Обновен: 15:09 | 29 септември 2024

Концерт във Варна посреща Китайската нова година

Спектаклите са днес и утре

По материала работи: Юлиян Атанасов
Концерт във Варна посреща Китайската нова година

Автентични танци, песни и акробатични номера предстои да види варненската публика днес и утре. Китайска формация от 35 души ще представи спектакъл за китайската Нова година.Младежкият арт ансамбъл от професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг.

 

Много интересен е начинът на работа на тази трупа. Тя е нещо като основа за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан. Освен това е важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, както и за обновяване на Съчуанската опера. Показателен факт е, че ансамбълът притежава два големи театъра, един малък театър и няколко зали за репетиции.

 

Ансамбълът се представя от името на Съчуан и на Китай, като носи на раменете си решаващата мисия на "защита, наследяване, реформиране и обновяване" на Съчуанската опера. Съчуанската опера включва шън (мъжки роли), дан (женски роли), дзин (мъж с изрисувано лице), мо (мъж на средна възраст) и чоу (клоун). Изпъстрена е с местни диалекти, носии, народна музика и танци, много хумор и най-вече с оптимизъм.Чрез нея човек може да разбере отношението на съчуанци към живота. Представленията разказват за образи от историята, фолклора и митологията, за любовта.

 

Програмата на танцовите спектакли включва:

 

- Красива женска роля в Китайска опера

 

- Боди арт: влюбване

 

- Ансамбъл от съчуански оперни инструменти

 

- Част от съчуанска опера (Мостът над Дуан)

 

- Момичета като цветя

 

- Солово изпълнение на суона

 

- Красивите жени

 

- Малка сервитьорка в Чаената къща

 

- Съчуанска опера -изпълнения

 

- Интересни неща

 

- Калиграфия

 

- Колекция Съчуанска опера

 

- Ансамбъл от фолклорни инструменти: помахването на златните змии

 

- Лунна вечер край пролетната река

 

Представленията започват в 19 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Четете още: Катерина Атанасова: Защо да остана във Варна?

Коментари

Новини Варна