IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
14:29 | 1 януари 2017
Обновен: 15:14 | 29 септември 2024

Девети конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"

Голямата награда е 2000 лв. и пластика от скулптора Георги Чапкънов

По материала работи: Борис Проданов
Девети конкурс за българска драматургия "Иван Радоев"

Започна Деветото издание на националния конкурс за българска драматургия на името на Иван Радоев, съобщиха за БТА от театъра-домакин в Плевен.


Организатори са Министерството на културата, Община Плевен и Драматично-куклен театър "Иван Радоев", а патрон на събитието е кметът Георг Спартански.


Пиесите за творческото състезание се приемат в електронен вариант на e-mail-а на театъра в Плевен от днес до 28 февруари т.г. Условие за участие е творбите да не са представяни на други конкурси и да не са поставяни от професионални театри.

 

Национално жури ще номинира 10 от тях, а победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония около 30 март - рожденият ден на Иван Радоев. Голямата награда е 2000 лв. и пластика от скулптора Георги Чапкънов. Има две поощрителни награди по 500 лева - едната е за детска пиеса.


Сред носителите на отличия досега са популярни имена в родната драматургия като Вичо Балабанов, Боян Папазов, Здрава Каменова и Калин Ангелов, Яна Добрева, Алек Попов и Диляна Манева, Пламен Дойнов. По две награди от различни години имат Яна Добрева и Боян Папазов, посочват организаторите.

 

БТА

 

Коментари