IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Култура
12:07 | 27 декември 2016
Обновен: 15:13 | 29 септември 2024

Органистът от Виенската катедрала „Свети Стефан” с концерт във Варна

20 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център

По материала работи: Юлиян Атанасов
Органистът от Виенската катедрала „Свети Стефан” с концерт във Варна

Днес в традицията на виенската катедрала „Свети Стефан” ще имаме удоволствието да аплодираме във Варна Проф. Йоханес Ебенбауер – органист, композитор, диригент, преподавател, капелмайстор и музикален директор на един от най-знаковите християнски храмове в Европа – Щефансдом.

 

Варненската публика ще бъде част от най-светлите празнични концертни прояви в Европа. Ще се наслаждаваме на органов концерт в изпълнение на Йоханес Ебенбауер – светило в католическата органова музика. Ще му партнира виенското сопрано Сузане Курц и със специалното изпълнение на две камерни творби за орган, цигулка и виолончело, които солистите пожелаха да запазят като изненада и своеобразен подарък за почитателите на класическата музика в морската столица.

 

 Ще чуем произведения от Йохан Себастиян Бах, Йозеф Хайдн, Волфганг Амадеус Моцарт, Менделсон Бартолди и Оливие Месиен.Концертът започва от 20 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Четете още: Издадоха романа "Усилни години" на Димитър Талев почти век след написването му

Коментари

Новини Варна