IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
15:57 | 18 декември 2016
Обновен: 15:14 | 29 септември 2024

Ученици от Хуманитарната гимназия подготвят спектакъл за Коледа

21 декември от 18.00 часа, арт-салон „Ракурси”

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ученици от Хуманитарната гимназия подготвят спектакъл за Коледа

Спектакъл посветен на Коледа подготвят учениците от Хуманитарната гимназия във Варна. Изява е със сюжет - действието се развива на Бъдни вечер в дома на сплотено семейство, спазващо традициите за празника. Стопаните на къщата ще посрещнат група коледари, ще чуят техните песни и благословия. След това ще ги поканят да поседнат, за да могат всички да изслушат разнообразната програма, подготвена от учениците от класа и техните учители (Генчо Стоянов, Драгни Драгнев, Георги Мановски, Мартин Джунев, Емил Малинов, Милица Панайотова, Иванна Йорданова).

 

В празничната вечер ще звучат поп песни, инструментални изпълнения на гайди, тамбура, китари, пиано. Гостите ще се насладят на народните песни, поднесени им от учениците от класа по народно пеене на Росица Малчева. Учениците подготвят и атрактивно представяне на коледната песен „Jingle bells” в аранжимент за пиано на шест ръце. В организацията на концерта активно ще участват и родителите. Те ще се погрижат за декора, пресъздаващ характерни елементи от бита на българина, както и за типичните ястия за трапезата на Бъдни вечер. Спектакълът ще се проведе на 21 декември от 18.00 часа в арт-салон „Ракурси” на Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ - Варна.

 

Четете още: Памела Андерсън заяви, че иска руско гражданство

Коментари

Новини Варна